piperski_zlatibor_avgust_2012

MEČ ZA WBC CISBB

Piperski odbranio titulu na Zlatiboru, debitanti uspešni

 

Milan Piperski, 35. bokser sveta na WBC listi i član Balkanboxing kampa je odbranio titulu Sveslovenskog prvaka u verziji WBC (WBC CISBB TITLE) na Zlatiboru. Piperski je savladao Ukrajinca Bogdana Protisina u polusrednjoj kategoriji a posle izvanredne borbe koja je trajala 12 rundi sve sudije dale su prednost Zrenjanincu – 118:112, 120:110, 120:108.

Prvi put u karijeri Piperski je bio u prilici da, kao šampion, u ring izađe protiv izazivača. Podsetimo, Milan je početkom aprila u velikom stilu osvojio naslov Sveslovenskog prvaka u verziji WBC (WBC CISBB TITLE) u Zaječaru, pobedom nad Bugarinom Dragomirom Totevim.

-Zadovoljan sam borbom na Zlatiboru i srećan zbog odbrane titule. Radio sam naporno proteklih meseci sa mojim kolegama iz Balkanboxing tima. Maksimalno smo se spremali za naše mečeve, a stopostotan učinak svih nas je potvrda da smo uradili pravi posao. Koliko je teško doći do titule, još teže je odbraniti, ali sve su to čari ovog plemenitog sporta, kao i sporta uopšte. Kad ostvariš jedan cilj, odmah nakog toga usledi borba za ispunjenje novog. Izazovi su neprestani i samim tim mora neprestano da se radi i usavršava. Samo ogroman rad, volja i želja, odvešće vas tamo gde želite, na tron. Hvala svima koji su bili i koji su uvek uz mene, nema vremena za odmor, idemo dalje u nove pobede – rekao je Milan Piperski, koji će nakon pobede na Zlatibor boxing night trebalo bi da zabeleži skok na rang listi WBC.

Povezana vest:  Uzdrmanog Holifilda protiv Vilijamsa spasio prekid borbe

Pre glavne borbe između Piperskog i Protisina, održane su uvodne borbe, u kojima su bokseri Balkanboxinga zabeležili ubedljive trijumfe.

U poluteškoj kategoriji debitant u profi ringu Nebojša Čurović (Crna Gora) i Robert Halaš (Mađarska) izdržali su sve četiri runde, Čurović je dobio na poene rezultatom 40:37. Nikola Magovac (Srbija) je u pero kategoriji sa 40:36 savladao Ištvana Petroviča (Mađarska).

Povezana vest:  Drašković osvojio WBU titulu prvaka sveta

Zvjezdan Vidaković (Crna Gora) je u poluteškoj lako pobedio Igora Petkova (Makedonija) već u prvoj rundi. Novljanin je tako dobio  šestu borbu u karijeri (6/6). U pretposlednjoj borbi Mane Marčeta (Srbija) nije dozvolio Pepiju Petrovu (Makedonija) da dočeka kraj prve runde na debiju. Marčeta (teška kategorija) je tako brzo stigao do pete pobede u karijeri dugoj samo osam meseci.

Povezana vest:  Slavija kao u stara slavna vremena 

Usledio je duel profi debitanata, koji su se borili za potpis sa promoterskom kućom Balkanboxingom, u srednjoj kategoriji. Rivali su bili Beograđanin Aleksandar Cigaranović i Pazarac Haris Čalaković, dva uspešna takmičara u amaterskoj karijeri. Uspešniji je bio momak iz Novog Pazara.

Posle kraće pauze na ring se vratio i Petar Živković koji je u poluvelter kategoriji pobedio Bojana Žarkova prekidom u prvoj rundi. Ovo je momku iz Topole 12 pobeda a ima isto toliko pobeda.