nesa_mes_loznica

Nenad Borovčanin šesti na WBO listi

 

Nenad Borovčanin je napredovao na svetskoj rang listi WBO i beleži novi rekordni rejting – šesto mesto na svetu. Odbranom interim titule šampiona Evrope u verziji WBO 4. maja 2012. u Loznici, taj uspeh je očekivano pomerio Nenada na tada sedmo mesto na listi izazivača za svetsku titulu. Na WBO listi u teškoj kategoriji (90,72 kilograma) aktuelni prvak Evrope Nuri Seferi (Albaija) nalazi se na devetom mestu dok je Ola Afolabi interim prvak sveta a Marko Huk i dalje ponosi vlasnik pojasa prvaka sveta u WBO verziji. Prvi izazivač je BJ Flores (SAD) dok je Aleksandr Aleksejev iz Rusije drugi a Poljaci Mateus Masternak i Pavel Kolodziej treći i četvrti. Na petom mestu nalazi se Antonio Tarver iz Amerike.

Povezana vest:  Krstaši i Lozničani na korak od finala Bokserske lige Srbije

Komisija WBO za rejting i titule u verziji WBO, pre nekoliko dana pravila je polugodišnju analizu svih borbi na svetu i na osnovu toga su napravili novu rang listu, jednoglasno je odlučeno da Nenad Borovčanin na rejting listi izazivača svetskog šampiona napreduje za jedno mesto i sada je šesti na toj listi.

Borovčanin je dobio poziv da u oktobru poseti Majami  i sa ostalim šampionima WBO, na godišnjem redovnom kongresu. Koliko je ovaj poziv značajan ne treba posebno isticati, a ujedno dovoljno govori o ugledu koji srpski šampion uživa u ovoj bokserskoj federaciji (WBO), jer, šampioni sveta u WBO su Vladimir Kličko, Mayweather i Nomito Doniare, tri bokserske legende i tri najbolja i najplaćenija boksera sveta.

Povezana vest:  SRBIJA DOMAĆIN KONGRESA EVROPSKE BOKSERSKE UNIJE 2015, Evropa na okupu u Srbiji

Borovčanina do kraja 2012. čeka još jedna odbrana evropskog trona, a „Balkan Boxing“ i njen prvi čovek, Darko Popivoda, ušli su u pregovore za novu odbranu evropskog šampionskog pojasa, a do prve polovine 2013. mogao bi da se očuje i meč za titulu šampiona sveta.

– Sada sam šesti izazivač svetskog šampiona, zadovoljan sam, ali moj cilj je da stignem do broja 1 na listi izazivača, kako bi šampion sveta bio u obavezi da boksuje protiv mene, mada već sad imam uslove da se borim za svetski tron, ukoliko aktuelni šampion pristane da dobrovoljno brani titulu protiv mene. Veliko zadovoljstvo je kad iz vrha svetske bokserske organizacije stigne poziv da budem njihov gost na godišnjem kongresu gde će biti sam vrh svetskog  boksa od svetskih šampiona i bokserskih legendi do najvećih promotera i menadžera. Odlazak u Majami iskoristiću za što bolje predstavljanje srpskog boksa i srpskog sporta na međunarodnom forumu, kako bismo mogli biti konkurentni svetu, ali i inovacijama osvežavati naš sport – rekao je Borovčanin.

Povezana vest:  Zlatne bokserke!