geard_ajetovic

MEČ ZA WBO POJAS U SUPER SREDNJOJ KATEGORIJI

Geard Ajetović stigao do pojasa, Sanel Papić uzeo EBA titulu

 

Srpski bokser Geard Ajetović koji je profesionalnu karijeru započeo u Velikoj Britaniji u petak uveče stigao je do drugog pojasa, tačnije do druge titule u karijeri. Posle zlatne amaterske karijere, učešća na Olimpijskim igrama i 29 odboksovanih mečeva i pojasa prvaka Mediterana u WBC verziji (lako teška) Ajetović je stigao i do prvaka Evrope u WBO verziji u supre srednjoj kategoriji.

Povezana vest:  Mejvederi: Bolji sam od Muhameda Alija

Ajetović je do pojasa stigao pobedom nad Krisom Mafutom, poznatijim kao Crni panter iz Nemačke. Bokserski spektakl je održan u Nemačkoj u Sparkasen areni u Goetingenu a suprevizor meča bio je Ištvan Kovač.

Momak rodom iz Beočina je tehničkim nokautom u četvrtoj rundi slavio, može se reći, rutinski i tako je zabeležio 21 pobedu (10 KO) uz sedam upisanih poraza. Prethodnu pobedu zabeležio je u juču ove godine a poslednji poraz imao je 17. februara ove godine u Poljskoj a protivnik mu je bio Pjotr Vilcevski.

Povezana vest:  MEČ ZA WBA, WBO, IBF I IBO POJAS, Vladimir Kličko nokautirao Tonija Tomsona

U glavnoj borbi večeri sastali su se teškaši Kristijan Hamer i Deni Vilijams. Hamer je slavio nokautom u četvrtoj rundi i došao do WBO pojasa u teškoj kategoriji.

Ipak, na gala reviji u Nemačkoj nastupio je i Sanel Papić koji je ubeležio 13 pobedu savladavši Lasla Tota nokautom u prvoj rundi i tako stigao do EBA pojasa u teškoj kategoriji.

Povezana vest:  52. BEOGRADSKI POBEDNIK, Sve spremno za spektakl u Pinkiju!