Mike-Tyson-Hangover

Tajsonu uskraćena viza za Novi Zeland

Imigraciona služba Novog Zelanda odlučila je danas da ne odobri vizu za ulazak u zemlju bivšem bokserskom šampionu sveta Majku Tajsonu, koji je 1992. godine osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja. Tajson je planirao da u novembru poseti Novi Zeland i Australiju kako bi učestvovao na humanitarnoj manifestaciji „Dan šampiona“.
-Kako ni organizatori događaja više ne žele da imaju veze sa bivšim osuđenikom, odlučili smo da Tajsonu poništimo vizu za ulazak u zemlju – navodi se u saopštenju Imigracione službe.
Prema zakonu Novog Zelanda, svako ko je osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina ili duže ne može da dobije vizu, mada postoje izuzeci.
Tajson je 1992. osuđen zbog silovanja pobednice takmičenja lepote u Indijanapolisu. Odslužio je tri od šest godina u zatvoru, uporno demantujući da je silovao devojku.
Titulu šampiona izgubio je 1996. godine od Ivandera Holifilda kome je godinu dana kasnije na meču odgrizao deo uveta, posle čega je privremeno suspendovan iz boksa. Bankrotirao je 2003, a pre šest godina je odlučio da završi karijeru.

Povezana vest:  Žižić danas protiv Karake