micko zizic kzn marakana
Mićko Žižić protiv Ozeklera za prvaka Mediterana
 
Crnogorski bokser Milorad Žižić boksovaće 13. aprila u Baru protiv Sultana Gekalpa Ozeklera za titulu prvaka Mediterana, saopštili su organizatori meca. Turski borac boksuje u nemačkom profesionalnom kampu Evil, a kao profesionalac ostvario je 14 pobeda i jedan poraz.
Žižić je 18. novembra prošle godine u Berlinu, nokautom u devetoj rundi, pobedio Čeha Mihala Pečaceka i osvojio titulu omladinskog prvaka sveta u srednjoj kategoriji, verzije IBF.
Meč će biti održan u verziji WBC, u srednoj kategoriji (do 72,5 kilograma), a predviđen je da traje 12 rundi po tri minuta. Crnogorski borac očekuje težak meč i veruje da borba neće trajati svih 12 rundi.
-Ne obećavan ni pobedu ni nokaut, ali svi koji budu pratili meč moći će da vide rat uživo imajući u vidu naše stilove i da smo obojica fajteri. Mislim da meč neće trajati do kraja, ali pripremiću se za svih 12 rundi – rekao je Žižic na konferenciji za novinare.
Crnogorski bokser, koji je do sada ostvario svih osam pobeda na profesionalanom ringu, kazao je da je naporno radio na snazi i izdržljivosti.
-Imam još 40 dana priprema u Zagrebu, gde ću sparingovati sa Geardom Ajetovićem, Stjepanom Božićem i Vedranom Akrapom, sa kojima sam i do sada radio – rekao je Žižić.
On je istakao da je motivisan, pre svega zbog sebe i svoje porodice.
-Za njih se prvo borim, pa posle za svoj grad i državu, kao i za svoje prijatelje. U Crnoj Gori nemamo podršku velikih sponzora, ali to nije razlog da odustanemo. Nadam se da ću na dostojanstven način predstaviti sebe, svoju porodicu i da ću braniti čast crnogorskog sporta – rekao je Žižić.
Njegov menadžer Veselin Žižić, kazao je da je crnogorski borac brzo napredovao na WBC listama zahvaljujuci pobedama protiv kvalitetnih boksera, visoko rangiranih na svetskim listama.
-Ozekler zauzima 12. mesto svetske WBC liste, trenira u profesionalnom kampu Evil, a trenira ga čovek koji radi sa braćom Kličko. Do meča ne bi došlo da nije bilo opštine Bar i privrednika tog grada. Pošto je meč od velikog značaja za sportsku Crnu Goru očekujem podršku i od državnih institucija – rekao je Veselin Žižić.
On je kazao da će Žižić boksovati predstojeći mec, kao i predhodnih osam, bez honorara.
-Nadam se da će Žižić prebroditi i najveću prepreku u dosadašnjoj karijeri i napraviti ogroman korak ka osvajanju jedne od titula – rekao je Žižić.
Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U NOVOM SADU, Momci Balkan boksinga blistali u SPENS-u (FOTO)