petar zivkovic zlatibor jan 2012 1
Petar Živković boksuje u Belorusiji
 
Srpski bokser, WBC CISBB šampion Petar Živković (WBC #25), 15-0-0 (9KO), boksovaće 16 meč u prestonici Belorusije, Minsku. Protivnik će mu biti Gruzijac George Abramishvili  (11 mečeva, 8 pobeda, 2 poraza, 1 nerešen), a borba je planirana da traje osam rundi u poluvelter kategoriji (63.503kg) 16. jula.
Zanimljivo je da spektakl u Minsku organizuje engleska promoterska kuća „HATTON Promotion“ koju vodi Riki Haton, jedan od legendi britanskog boksa.
-Sa „Hatton Promotion“ imamo izuzetnu saradnju, tako da, ukoliko Živković, pokaže sve svoje kvalitete, postoji velika mogućnost da uskoro nastupi u Velikoj Britaniji ili SAD kao izazivač za neku od prestižnih titular – kažu iz kampa Živkovića.
Petar Živković je vec desetak dana u Minsku sa svojim menadžerom Draganom Ignjatovićem, vlasnikom kampa „Serbian Fighter“ iz Beograda. Petar nema problema sa dogovorenom težinom (do 65 kg u ovom rejting meču), fizički je spreman za osam rundi i nesumnjivo je da od njega očekujemo samo pobedu.
Pored Živkovića, na pomenutoj reviji nastupaju i prvak Evrope u polusrednjoj kategoriji Seghei Rabchenka, kao i buduća nada „Hatton Promotion“-a, poluvelteraš Kiril Relikh (sa kojim je Živković imao veoma jake sparinge).
Povezana vest:  Borovčanin blizu meča za svetskog šampiona!