milos anic jagodina 2013

Anić i Konovalov osvojili svetsku i evropsku titulu

Kik boseri Palminih tigrova iz Jagodine Aleksandar Konovalov i Miloš Anić postali su večeras profesionalni prvaci Evrope i sveta u lou kiku. Konovalov je titulu profesionalnog prvaka Evrope osvojio pobedivši nokautom u prvoj rundi Italijana Marka De Paolisa u disciplini lou kik u kategoriji 64,5 kilograma. 
Titulu svetskog profesionalnog prvaka Anić je dobio pobedivši sa 2:1 Ramazana Čičeka iz Turske u disciplini lou kik u kategoriji 62,2 kilograma. 
Šampionski pojas Konovalovu je uručio ministar saobraćaja u tehničkoj vladi i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić, a Aniću sportski direktor kik boks saveza Srbije Miodrag Jocić. 
Konovalov se zahvalio publici koja je došla da ga podrži istakavši da se dugo spremao za ovaj meč. 
-Trenirali smo dosta, dva puta dnevno, dva meseca. Spremali smo se uz pomoć trenera Slobodana Joksića i Nebojše Jelića i na kraju sam došao i do uspeha, do profesionalnog prvaka Evrope – kazao je Konovalov posle meča. 
On je i dodao da iako je njegov protivnik profesionalni bokser i kik bokser i stariji 14 godina, on je u ringu pokazao koliko zna. Anić je izjavio da je njegov meč bio težak, da nije zadovoljan svojom borbom, ali da je srećan što je pobedio. 
-Srećan sam što sam se revanširao protivniku za prošlogodišnji poraz u finalu amaterskog svetskog prvenstva, tako da sam ovim potvrdio da sam najbolji borac u svojoj kategoriji. Prošle godine u martu sam izgubio titulu ovde pred jagodinskom publikom, tako da sam se na ovaj način iskupio – rekao je Anić. 
U uvodim borbama članovi kik boks kluba Palmini tigrovi su pobedili Vojvodinu sa 4:1. 
Mečeve u jagodinskoj sportskoj hali su gledali vlasnik Palminih tigrova i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma, gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i predstavnici političkog i društvenog života grada. 
Marković je izjavio da je večeras Jagodina pokazala da je grad sporta. 
-Ono što je specifično za sport u ovom gradu je da se mi ne takmičimo da bismo učestvovali na takmičenjima, već je ovaj grad jednostavno poznat kao pobednik u sportu – kazao je Marković.
On je podsetio da Fudbalski klub Jagodina već drugu godinu ulazi u finale Kupa Srbije i da je prioritet pobeda kako bi se pehar sačuvao u prostorijama kluba. 

Povezana vest:  Boban Marinković slomio šaku