kik boks ring
Osnovana Svetska kik-boks i karate unija za Srbiju
 
Trener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Husein Dupljak imenovan je danas na osnivačkoj Skupštini u tom gradu za predsednika Upravnog odbora novoformirane Svetske kik-boks i karate unije (WKU) za Srbiju.
Dupljak je rekao da je oko 30 klubova zainteresovano za članstvo u toj federaciji, kao i da je prioritet da takmičari i sportske ekipe dobiju tretman kakav zaslužuju.
-Drago mi je da sam dobio poverenje kolega iz cele Srbije i nadam se najboljem. Siguran sam da će nas uskoro biti mnogo više. Prioritet nam je da deci koja se bave borilačkim sportovima bude bolje, kao I da takmičari i treneri koji donose medalje sa najvećih takmičenja budu adekvatno nagrađeni – rekao je Dupljak radiju Sto plus.
On je dodao da članstvo u WKU nije prepreka za nastup na takmičenjima koja se odigravaju u sklopu drugih asocijacija.
-Moj klub ostaje i član Svetske kik-boks asocijacije (WAKO). Godinama sarađujemo i imamo korektne odnose, posebno sa generalnim sekretarom Kik-boks saveza Srbije Srđanom Bugarčićem – kazao je Dupljak.
Potpredsednik WKU za Srbiju biće Prvoslav Stanimirović, koji je izrazio zadovoljstvo što je ta organizacija okupila dobre trenera i bivše šampione.
-Mislim da ćemo brzo postaviti zdrave temelja razvoja federacije, a drago mi je da vidim da u Upravnom odboru imamo šampione poput Milovana Gašića. To je jedan od naših najbolih boraca svih vremena, koji se borio protiv najvećih svetskih imena. Mnogo dobijamo priključenjem takvih velikana – ocenio je Stanimirović.
Za predsednika Skupštine postavljen je Milija Ljubisavljević, dok je za generalnog sekretara WKU izabran Anel Grbović.
-Smatram da ćemo učiniti mnogo za razvoj i popularizaciju ovog sporta, koji može da se trenira i takmičarski upražnjava i bez snažnog kontakta. Cilj je da se federacija omasovi dolaskom drugih klubova i da se edukuju kadrovi koji će prepoznati pozitivan stav prema takmičarima, trenerima i klubovima“, rekao je Ljubisavljević.
Na osnivačkoj Skupštini WKU za Srbiju konstituisani su još Upravni i Nadzorni odbor, kao i Trenerska i Sudijska komisija.
Povezana vest:  Ivan Strugar protiv Mehmeta Ozera