anic trening zvezda
PROFI REVIJA U KONČAREVU
Anić pobedom u penziju
 
Miloš Anić, jedan od najtrofejnijih kikboksera koje je naša zemlja ikad imala, otišao je u penziju. Posle gotovo deceniju i po u reprezentativnom dresu, Anić se od takmičenja oprostio na tradicionalnoj profi reviji koja se svakog 7. jula organizuje u Končarevu. U poslednjem meču svoje blistave karijere pobedio je Slovaka Erika Gbura 3:0.
U Končarevu, rodnom mestu Dragana Markovića Palme, održana je 17. profi revija, a “Palmini tigrovi” su ostvarili 15. pobedu. Ovoga puta savladan je tim sastavljen od reprezentativaca Češke i Slovačke, a mečeve na stadionu pratilo je oko 10.000 gledalaca.
Na programu je bilo sedam mečeva, jedna uvodna, duel takmičara iz Rume I Jagodine, kao i šest glavnih borbi u kojima su “tigrovi” slavili 5:1. Pobede su, uz Anića, ostvarili Aleksandar Konovalov, Boban Marinković, Predrag Mijajlović i Nemanja Pantelić, a jedini poraz pretrpela je Emilija Božić.
Svi mečevi su bili visokog kvaliteta, ali je očekivano najviše pažnje privukao oproštajni duel ljubimca domaće publike. Anić je bio na visini zadatka, demonstrirao dobru formu i bogato znanje i na kraju zasluženo trijumfovao 3:0.
Po završetku meča Milošu Aniću je Plaketu- Zahvalnicu za ostvarene rezultate u ime Kik boks saveza Srbije uručio Nebojša Milošević, selektor Srbije.
– Drago mi je što je baš meni pripala čast da našem velikom šampionu, velikom sportisti i, pre svega, velikom čoveku uručim plaketu ispred Kik boks saveza. Miloše, hvala ti za sve što si uradio za reprezentaciju, ali ia za kompletan kik boks u Srbiji – rekao je Nebojša Milošević.
Miloš Anić je, još uvek pod utiskom oproštajnog meča, kratko prokomentarisao:
– Zahvalio bih se Neci Miloševiću, ali i svima u kik boks porodici Srbije. Koliko sam ja učinio za ovaj sport, toliko je i on uradio za mene. Napravio me je ovakvim čovekom kakav sam danas. Zahvalio bih se Draganu Markoviću Palmi koji je sve ove godine verovao u mene i pomogao mi da danas budem tu gde jesam. Hvala svima vama koji ste uvek podržavali i koji ste i u ovom meču bili uz mene.
Rezultati
Muškarci, do 57 kg: Danijel Bogdanović (Palmini tigrovi) – Mladen Čestić (RU 09) 3:0. Do 60 kg: Boban Marinković – Ričard Ducaj (Slovačka) 2:1. Do 62 kg: Miloš Anić – Erik Gbur (Slovačka) 3:0. Do 63,5 kg: Predrag Mijajlović – Ado Horvat (Slovačka) 3:0, Aleksandar Konovalov – Jan Holec (Češka) 2:1. Do 81 kg: Nemanja Pantelić – Daniel Brunclik (Češka) 3:0.
Žene, do 65 kg: Emilija Božić – Martina Jindorva (Češka) 0:3.
Povezana vest:  K-1, NOVI PROBLEMI "LOŠEG DEČKA", Badr Hari na poternici