kik kzn milicic

Miličić 18. decembra debituje kao kik-bokser

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Srbije i drugi pik na NBA draftu 2003. godine Darko Miličić prvi put u karijeri boriće se u kik-boks meču 18. decembra u Novom Sadu, a protivnik će mu biti Radovan Radojčin.
Miličić i Radojčin nastupiće u uvodnoj borbi pred meč za titulu prvaka sveta u lou – kik kategoriji do 88 kilograma između Nenada Pagonisa iz Srbije i Agrona Pretenija iz Hrvatske. 
-Treniram kao nikada do sada. Jako sam umoran od treninga, ali daću sve od sebe na ovom meču. Ne znam kakav mi je protivnik, ali pre svega voleo bih da to bude dobra i kvalitetna predstava – rekao je Miličić na konferenciji za medije.
On je košarkašku karijeru počeo u vršačkom Hemofarmu, a za 10 sezona u NBA ligi nastupao je za Detroit, Orlando, Memfis, Njujork, Minesotu i Boston sa kojim se rastao 2012. godine.
Pagonis i Preteni boriće se za WAKO PRO titulu, koja je ostala upražnjenja nakon povlačenja Ivana Strugara iz kik-boksa.
-Drago mi je da ću posle 10 godina imati priliku da u svom rodnom gradu imam meč za titulu. Osećam pozitivnu tremu, ali očekujem pobedu i ništa drugo – rekao je Pagonis. 
Glavnoj borbi večeri prethodiće duel za WAKO PRO titulu prvaka Evrope u disciplini K1 do 81.4 kilograma između Miljana Vidovića (Srbija) i Lasla Saboa (Mađarska).
-Zahvaljuem Pagonisu i Miličiću na podršci. U odličoj sam formi, protivnik je dobar borac i biće teško boriti se pet rundi po tri minuta. Daću sve od sebe da šampionski pojas ostane u Novom Sadu – rekao je Vidović.
Kik-boks spektakl pod nazivom „Soul najt od čempions“ (Soul night of champions) biće održan 18. decembra u velikoj dvorani Spensa u Novom Sadu.

Povezana vest:  Završnica B klase u nedelju

PHOTO: Ivica Veselinov/ATA Images