marco huck mirko lageti 1

Muamer Hukić bodri Novopazarke u mečevima za titule

Bokserski svetski prvak Muamer Hukić rekao je danas da se nada da će Novopazarke Ajla Lukač I Saida Bukvić osvojiti evropske profi titule u lou-kiku, u WAKO PRO verziji. 
-Dolazim da navijam za njih. U ringu si sam, niko ne može da ti pomogne, zavisiš od sebe. Moraš da budes jak, da se motivišeš – rekao je Hukić prilikom posete Klubu borilačkih sportova Novi Pazar.
Ovaj 30-godišnji Pazarac je i ranije, kao kik-bokser, imao uspešnu karijeru. 
-Nažalost, zbog obaveza sam retko u Pazaru i Srbiji, pokušaću češće da dolazim. Želim da pružim podršku Ajli i Saidi, čuo sam da svakodnevno imaju po dva treninga. Gledao sam ih pre godinu i po, nadam se da će i sada biti uspešne kao tada – rekao je Hukić.
Hukić, koji boksuje za Nemačku pod imenom Marko Huk, 13. puta je uspešno branio svetski pojas u kruzer kategoriji WBO verzije, čime je izjednačio rekord Engleza Džonija Nelsona. Ajla Lukač će se u nedelju 28. decembra u Novom Pazaru boriti sa Italijankom Valentinom Murđom za titulu u lou-kiku do 54 kilograma. 
-Čast mi je što je Hukić došao u naš klub da nas podrži, drago mi je što će nas gledati takav šampion – izjavila je Lukačeva. 
Saida Bukvić će istog dana imati za protivnicu Marju Sing iz Finske, u lou-kiku do 52 kilograma. 
-Veliko mi je zadovoljstvo što će svetski as biti pored ringa. Uz njegovu podršku, daćemo sve od sebe da titule ostanu ovde – rekla je Bukvićeva. 
Trener Pazarki Husein Dupljak ocenio je da Muamer Hukić pripada svetskoj eliti. 
-Hvala mu što će biti deo spektakla. On je prvo ime Sandžaka, među najboljima u Srbiji i bivšoj SFRJ. Svim borcima mnogo znači što će biti tu – rekao je Dupljak. 
Osim duela za evropske WAKO PRO titule, u Novom Pazaru će se u nedelju održati još osam mečeva. 

Povezana vest:  Srbija bolja od Francuske u kik boksu