K-1_amsterdamK-1, SA LICA MESTA

„ŠOUTAJM“ SPEKTAKL U AMSTERDAM ARENI

Nova žuta minuta Badr Harija

 

Badr Hari je čini se jedini borac koji je u stanju da 20.000 vatrenih navijača koji ga pri izlasku u ring dočekaju ovacijama, za samo 10 minuta natera na salve zvižduka. Upravo to se dogodilo na samom kraju „It’s Showtime“ priredbe održane u subotu uveče u „Amsterdam Areni“.

U meču večeri, borbi koju su organizatori najavljivali kao pravi spektakl, Badr Hari „Loši Zlatni dečko“ je još jednom pokazao da je „žuta minuta“ sve češća pojava kod njega kada je u ringu. Posle iživljavanja u finalu K-1 Gran prija protiv Bonajskog 2008. kada ga je šutirao i gazio dok je ležao na podu, zbog čega je diskvalifikovan i oduzet mu je pojas K-1 šampiona do 100kg, Hari je sada napravio istu glupost. Bez ikakvog razloga šutnuo u glavu Hesdija Herhesa nakon što ga je desnim krošeom oborio na pod i nakon sudijskog stop!

Kompletna dvorana, koja je sa nestrpljenjem očekivala njegov izlazak na scenu, gromoglasnim navijanjem i aplauzima ispratila svako uključenje u njegovu svlačionicu tokom večeri, potom ga dočekala ovacijama, posle tog njegovog ispada počela je da zviždi. Prekid u borbi je trajao pet minuta, a onda se, ispred Harijevog ugla, publici obratio Melvin Manhof. Potvrdio je ono što su svi naslućivali, zbog nedozvoljenog udaranja rivala, Hari je diskvalifikovan i pobeda je pripala Herhesu. Osim pobede, Herhes je dobio i pojas šampiona „Šoutajma“ u kategoriji +95kg. Sve to Hari je iz ugla gledao poprilično zbunjeno, kao da mu nije jasno zašto je kažnjen. Izgleda da je divljanje u ringu kod njega postala uobičajena pojava, ili on zaista nije svestan svojih postupaka.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2013, Živković debituje u kategoriji do 81 kilograma

K-1_amsterdam_1Najjači utisak u subotu uveče u Areni ostavio je Gokan Saki. Turčin, član Golden Glori tima u fantastičnom meču savladao je Melvina Manhofa prekidom u 2. rundi. Duel dva borca ujedno je bio i duel dva njjača holandska kluba „Golden Glorija“ i „Majks džima“ u kome je slavio „Golden Glori“. Saki je od starta pokazao da ga u ovom duelu zanima samo pobeda, sjajno je radio, napadao Manhofa, uspešno blokirao njegove nasrtaje i posle prvog rušenja već u 1. rundi, usledila su još tri brojanja Manhofu u 2. rundi. Već posle drugog nokdauna bilo je jasno da Manhof ne zna gde se nalazi, ali je meč ipak nastavljen. Do sredine runde Saki ga je još jednom poslao na pod i meč je bio završen.

Povezana vest:  EP BAKU 2010, Nove pobede srpskih boraca

Odličan utisak ostavili su i Ašvin Balrak i Danijel Gita, Leroj Kestner i Gago Drago, Anderson SIlva i Murad Buzidi, kao i Artur Kišenko i Murat Direkci. Ostali dueli su bili prosečno dobri.

Od, za ljubitelje sa prostora bivše Jugoslavije interesantnih mečeva izdvajamo duel sarajevskog borca DŽevada Poturaka i Holanđanina Rika Verhovena. Poturak je pretrpeo poraz jednoglasnom odlukom sudija. Verhoven za glavu višlji od Poturka nametnuo je svoj ritam forsirajući ubistveni desni lou kik u levu nogu rivala. Poturak je parirao dve runde, ali je u trećoj Holanđanin preuzeo kompletnu dominaciju. Utisak je da Poturka nije imao snage da duel odradi do kraja, a sudije su ga bodovale u korist domaćeg borca.

U okviru programa odrađeno je ukupno 19 borbi. U tri uvodne publika je pratila jedan kadetski i jedan duel dama u K-1, kao i amatersku borbu u MMA. Usledio je prvi deo programa od devet mečeva, uključujući i duel za pojas „Šoutajma“ do 65kg, kao i oproštajni meč Rajena Simsona. U glavnom programu viđeno je sedam odličnih borbi, a šlag na tortu trebalo je da bude upravo duel Hari – Herhes.Hari se pobrinuo da publika iz Amsterdam Arene ode razočarana.

Povezana vest:  SP DABLIN 2011, Mihajlović protiv Slovaka

Rezultati, prvi deo programa: Tomaš Hron – Rustem Krešnik 0:2, Antoni Nekrui – Kris Ngimba 0:2 (KO 3. runda), Riko Verhoven – DŽevad Poturak 0:2, DŽabar Askerov – Viliam Diender 2:0, Mohamed Hamal – Halid Ulad El Hadži 0:2, Lusin Uzgin – Sem Bran 2:0, Anderson Silva – Murad Buzidi 0:2 (ekstra runda), Sahin Jakut – Rajen Simson 2:0.

Glavni program: Ašvin Balrak – Danijel Gita 2:0, Kosmo Aleksandar – Njeki Holcken 0:2, Liroj Kestner – Gago Drago 2:0, Joširo Sato – Pajonpuk 0:2, Gokan Saki – Melvin Manhof 2:0 (KO 2. runda).

Mečevi za titulu do 65kg: Ati Gol – Oron Vor Pečpon 0:2. Z titulu +95kg: Badr Hari – Hesdi Herhes 0:2 (disk)