kik_boks_ringDVE MEDALJE NA SVETSKIM BORILAČKIM IGRAMA U PEKINGU

Živkoviću srebrna a Jovanoviću bronza medalja zlatnog sjaja

 

Na Sportakord svetskim borilačkim igrama u Pekingu na programu su bili mečevi za medalje u kik boksu. Srbija je imala dva predstavnika u duelima za odličja. Petar Živković je osvojio srebrnu, dok se Mihajlo Jovanović okitio bronzanom medaljom.

U disciplini lou kik do 67kg Petar Živković je najpre u polufinalu prekidom savladao Crnogorca Milana Jovanovića, da bi u meču za zlato radio protiv aktuelnog svetskog prvaka Rusa Šamila Abdulmeđidova. Rus je bio dužnik našeg borca jer je upravo on na Svetskom prvenstvu u Filahu prošle godine pobedio Živkovića u polufinalu. Na žalost, i ovoga puta bio je uspešniji i slavio jednoglasnom odlukom sudija 3:0. Zlato je tako pripalo Abdulmeđidovu, srebro Živkoviću, dok se bronzom okitio Francuz Abdel.

Povezana vest:  Završnica B klase u nedelju

Mihajlo Jovanović se takmičio u disciplini lou kik do 63,5kg. U polufinalu je izgubio odlukom sudija 3:0 od aktuelnog šampiona planete Denisa Lukašova iz Rusije. U meču za bronzu nije dozvolio iznenađenja. Španca Hektora Risoa savladao je odlukom sudija 2:1 i osvojio bronzano odličje. U ovoj disciplini zlatna medalja pripala je Lukašovu, srebro Turčinu Bajergiju.

Povezana vest:  Goran Radonjić sutra u Sarajevu

– U celini gledano možemo biti zadovoljni učešćem naših boraca u Pekingu. Imali smo dvojicu predstavnika, u Srbiju se vraćamo sa dve medalje. Iako ostaje žal što nisu one najsjajnije, činjenica da su na prvim Sportakord svetskim borilačkim igrama naši borci osvojili medalje znači mnogo. Kroz duele sa najboljim takmičarima sveta potvrdili su svoju klasu, ali i opravdali renome srpskog kik boksa – bio je kratki komentar trenera Srđana Matića.

Podsetimo, na prvim Sportakord svetskim borilačkim igrama učestvovali su takmičari iz 13 sportova. Na programu su bili: vušu, aikido, boks, džudo, džiu džica, karate, kendo, kik boks, muai tai, sambo, sumo, tekvondo i rvanje. Ugled srpskog sporta branili su karatistkinja Katarina Strika u borbama do 55 kg, Srđan Roković koji se takmičio u greplingu (rvačka disciplina) u kategoriji do 90kg, kao i kikbokseri Mihajlo Jovanović (lou kik do 63,5kg) i Petar Živković (lou kik do 67kg).

Povezana vest:  WAKO PRO WORLD GRAND PRIX FINALE, Srbija protiv RUsije u Beogradu

Petar Živković je osvojio srebro, Mihajlo Jovanović bronzu, Katarina Strika je bila četvrta, dok je Srđan Roković takmičenje završio kao šesti.

PHOTO: ataimages.rs