kik_boks_delegacija_i_ministarkaSP ZA JUNIORE I KADETE

Ministarka primila delegaciju

 

Od utorka do nedelje najbolji mladi kikbokseri sveta boriće se za odličja na Svetskom prvenstvu za kadete i juniore.Takmičenje se održava u Hali sportova na Novom Beogradu, otvaranje je u utorak, 21. Septembra u 15 časova.

Povodom održavanja planetarne smotre Snežana Samardžić-Marković ugostila je delegaciju VAKO federacije koju je predvodio predsednik Enio Falsoni, a u kojoj su bili Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije, kao i članovi Direktorijuma svetske kik boks organizacije.

-Bilo mi je zadovoljstvo da ugostim predsednika Svetske kik boks federacije Enia Falsonija i delegaciju VAKO federacije. Ovom prilikom smo razgovarali, ne samo o Svetskom šampionatu koje je ministarstvo podržalo i nastaviće da podržava, već i o interesu Srbije kada je kik boks u pitanju. Nadam se da će ovaj Šampionat doprineti sportskoj diplomatiji, da što više sportista dolazi u Srbiju da vidi našu zemlju, ali i da što više naših sportskih funkcionera bude prisutno u svetskim federacijama. Borislav Pelević je primer kako se to na pravi način izbori mesto sa kojeg se može boriti za interese Srbije u svetskoj federaciji jer se nalazi na mestu potpredsednika. Dodala bih samo da je Kik boks savez Srbije jedna od najbolje organizovanih organizacija u Srbiji i da verujem da će tako i ostati – istakla je Snežana Samardžić Marković, ministar omladine i sporta.

Povezana vest:  SVETSKI ŠAMPION NENAD PAGONIS OTVORIO KLUB U NOVOM SADU

falsoni_ministarka_i_pelevicEnio Falsoni, predsednik VAKO federacije, je istakao zadovoljstvo što je Beograd još jednom domaćin velikog takmičenja u kik boksu:

-Ovaj Šampionat za kadete i juniore je najmasovnije takmičenje u istoriji VAKO federacije i to je samo dokaz da svakoga dana sve više napreduje. Ove godine u Beogradu imamo preko 1850 takmičara iz preko 65 zemalja. Zahvaljujem se na gostoprimstvu koje je ukazano svim sportistima kako tokom ovog Šampionata, tako i svih prethodnih godina. Hvala ministru Snežani Smardžić Marković na ovom prijemu i podršci koju daje kik boksu, i Borislavu Peleviću, koji je, pored činjenice da je potpredsednik VAKO federacije, i moj blizak prijatelj, na još jednoj usešnoj organizaciji.

Povezana vest:  WAKO PRO FEDERACIJA, DISCIPLINA LOW KICK KATEGORIJA DO 88,6 KG, Ivan Strugar zbog povrede predao meč za pojas Frederiku Beloniju

Borislav Pelević, prvi čovek srpskog kik boksa, je istakao:

-U ime Kik boks saveza Srbije i VAKO federacije zahvaljujem ministarstvu omladine i sporta koje je poslednjih godina imalo dosta razumevanja za naš sport i pomagalo nam, kako tokom organizacije ovog Šampionata, tako i svih ranijih događaja. Imali smo veliko razumevanje ministra Snežane Samardžić Marković i svih njenih saradnika. Verujemo da će tako biti i u buduće jer nas od sledeće godine očekuje Svetski kup u disciplini K-1 koji je nastavak turnira „Srbija open“ koji je podržavalo Ministarstvo. Siguran sam da ćemo nastaviti dobru saradnju. Uz to, iskoristio bih priliku da podržim ministra u svim ovim dešavanjima koje prate naš sport poslednjih meseci, smatram da je ministar Snežana Samardžić Marković u potpunosti u pravu kada se tiče nekih naših unutrašnjih problema. Sport se najpre treba odužiti sportistima, a potom i trenerima koji se ozbiljno bave tim poslom. Dodao bih samo da je Kik boks savez jedan od najboljih saveza u VAKO federaciji, po rezultatima smo drugi u Evropi i treći u svetu. Pred nama je još jedno veliko takmičenje, očekuje nas mnogo posla, ali sam uveren da uz podršku koju imamo od ministarstva sve možemo lakše da organizujemo.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE ZA KADETE I JUNIORE, Niški podmladak najbolji

Svetsko prvenstvo za kadete i juniore održava se u Beogradu od 21. do 26. septembra. Takmičenje se održava u Hali sportova na Novom Beogradu. Svečano otvaranje će se održati  u utorak, 21. septembra u 15 časova, a Šamionat će otvoriti Ivica Dačić, zamenik predsednika Vlade i ministar policije.

PHOTO: ataimages.rs