miljan_vidovic_skok_sp_beoSP ZA KADETE I JUNIORE, BEOGRAD 2010

Konovalov i Vidiović perfektni (2. dan)

 

U Hali sportova na Novom Beogradu nastavljeno je takmičenje na Svetskom prvenstvu za kadete i juniore u svih sedam disciplina kik boksa. Srbi su drugog dana ostvarili polovičan uspeh. Od 14 takmičara, koliko ih je ulazilo u ring, pobede je ostvarilo  sedam boraca. Na programu su bili mečevi četvrtine finala.

Sedad Bukvić (lou kik do 51kg) je nastavio u ritmu koji je imao na otvaranju. Sjajno je radio protiv Rasolomampiandra iz Indije i zabeležio ubedljivu pobedu 3:0.

Aleksandar Konovalov (lou kik do 54kg) je meč protiv Kazahstanca Serikalija Amangeldija završio ekspresno. Nametnuo je svoj ritam, efektno pogađao protivnika i slavio prekidom na isteku prve runde.

Nemanja Glišić (lou kik 63,5kg) je plasman u polufinale ostvario pobedom protiv Crnogorca Remzije Daćia- Od starta je bio silovit, sjajno kombinovao učne i nožne udarce i brzo stekao prednost na sudijskim listama koju je zadržao do kraja meča.

Povezana vest:  PRIPREME JUNIORSKE REPREZENTACIJE SRBIJE, Podmladak na Kopaoniku

Odličan utisak ostavio je i Nikola Obradović (lou kik 71kg) protiv Rusa Ulvija Džafarzadea. Rus je bio sjajan u prvoj rundi, stekao određenu prednost na listama, ali se naš borac nije predavao. Ulazio je u duele bez straha, uspešno smanjio prednost rivala i na kraju, u neizvesnoj završnici zabeležio pobedu 2:1.

sp_drugi_danMiljan Vidović (do 75kg) je potvrdio da je jedan od najvećih talenata srpskog kik boksa. U četvrtfinalu je dominirao u duelu protiv Bosanca Nebojše Poletana. U ringu je bio vrlo efektno, svaki udarac je pogodio. Slavio je ubedljivo 3:0, sa ogromnom prednošću na sudijskim listama.

Mirjana Vujić (lou kik do 60kg) odradila je odličan meč protiv Ruskinje Anastasije Kružkove. Bez respekta je ušla u duel sa Ruskinjom, kroz odlične razmene skupljala poene i na kraju slavila jednoglasnom odlukom sudija 3:0.

Povezana vest:  Bivši kikbokser osuđen na tri i po godine zatvora

Radomir Nedeljković (do 54kg) se u sjajno borio protiv Rusa Ertina Monguša. Prva runda je ubedljivo pripala Rusu, ali je u nastavku  druge Nedeljković počeo da radi mnogo bolje i lagano je smanjivao prednost rivala. Na žalost, u samom finišu, sudije su „previdele“ neke očigledne poene našeg borca i Rus je slavio tesno 2:1.

Andrijana Ilić (ful kontakt do 56kg) nije imala mnogo šansi protiv odlične Ruskinje Angele Kanakove koja je slavila 3:0. Poraze su pretrpeli i Kenan Hajdarović (lou kik do 63,5kg), Uroš Zdravković (lou kik do 67kg) koji je izgubio prekidom, Stevan Zarić (lou kik do 71kg), Stefan Anđelković (lou kik do 81kg) i Lazar Grozdanović (K-1 stil do 67kg).

 

Rezultati

LOU KIK, juniori – četvrtina finala do 51kg: Bili Rasolomampiandra (Indija ) – Sedad Bukvić 0:3. Do 54kg: Aleksandar Konovalov – Serikali Amangeldi (Kazahstan) 3:0 (KO 1. runda). Do 63,5kg: Nemanja Glišić – Remzija Dacio (Crna Gora) 3:0, Šamil Gadzumusajev (Rusija) – Kenan Hajdaović 3:0. Do 67kg: Vičeslav Borčev (Rusija) – Uroš Zdravković 3:0 (KO 2. runda), Haris Palić (Bosna i Hercegovina) – Saša Stošić 0:3. Do 71kg: Stevan Zarić – Saša Sekulić (Bosna i Hercegovina) 1:2, Nikola Obradović – Ulvi Džafarzade (Rusija) 2:1. Do 75kg: Nebojša Poletan (Bosna i Hercegovina) – Miljan Vidović 0:3. Do 81kg: Bekam Mimolatov (Rusija) – Stefan Anđelković 2:1.

Povezana vest:  K-1 MAX, GP EVROPE U BUDIMPEŠTI, Francuz Salmon pobednik

Juniorke – četvrtna finala do 60kg: Mirjana Vujić – Anastasija Kružkova (Rusija) 3:0.

FUL KONTAKT, juniori – četvrtina finala do 54kg: Ertin Monguš (Rusija) – Radomir Nedeljković 2:1.

Juniorke – četvrtina finala do 56kg: Andrijana Ilić – Angela Kanakova (Rusija) 0:3.

K-1 STIL, JUNIORI – četvrtina finala do 67kg: Lazar Grozdanović – Peter Petrik (Slovačka) 0:3.

 

PHOTO: ataimages.rs