enio_falsoni_predsednik_WAKONOVO TAKMIČENJE POD OKRILJEM VAKO PRO ORGANIZACIJE

Iz Beograda kreće Gran pri

 

Svetska kik boks federacija VAKO biće bogatija za još jedno takmičenje – Svetski Gran pri VAKO Pro. Reč je o timskom takmičenju u dve discipline kik boksa koje bi trebalo da zaživi od februara 2011.

Prema rečima Enia Falsonija, predsednika VAKO, do ovog takmičenja se došlo iz želje da se poveća broj nadmetanja u okviru ove Federacije, a odlučili su Svetski Gran pri bude timsko takmičenje u disciplinama semi kontakt i K-1 stil. Na taj način bi bili zastupljeni i tatami i ring.:

Povezana vest:  GOLDEN GLOVE ITALIJA, Prvi ovogodišnji kik boks turnir

– Na Svetskom Gran priju će se raditi semi kontakt i K-1 stil. Kroz sistem eliminacija učestvovaće 16 reprezentacija, a pravo učešća stiče se na osnovu plasmana na Svetskim prvenstvima. Svaka ekipa će imati pet članova različitih težinskih kategorija – bio je komentar Enia Falsonija.

Tačno određivanje kategorija, koncept takmičenja, određivanje domaćina, pravila  i još neki tehnički detalji biće precizirani do kraja godine, a taj posao je poveren dvema komisjama. Ono što je u ovom trenutku izvesno je da će se prvi turnir održati u februaru u Beogradu. Svetski Gran pri će imati i određeni nagradni fond. Falsoni objašnjava:

Povezana vest:  U BIJELOM POLJU MEČ IVAN STRUGAR – CEDRICK KOPRA

– Obezbeđen fond od 100.000 dolara. Pobednici u semi i K-1 stilu dobiće po 50.000. Verujemo da će narednih godina, kada se takmičenje ustoliči na pravi način, i novčane nagrade biti veće.

Govoreći o motiva za pokretanje novog takmičenja Falosni je naglasio:

– U našoj organizaciji ima mnogo kvalitetnih boraca. Dosta njih je osvajalo medalje na Evropskim i Svetskim šampionatima, a neki se mogu pohvaliti i profesionalnim ttulama. Pojedini su posle svih tih uspeha možda i izgubili motivaciju kada je VAKO u pitanju. Osvojili su sve što su mogli, tražili su neke nove izazove. Prelazili u neke nove sportove, discipline.  Želeli smo da ih zaokupimo novim takmičenjem, da imaju novi cilj kome teže i mislim da je ovo dobra ideja. Takmičenja u okviru VAKO federacije treba posmatrati kao piramidu. Verujem da smo sa ovim takmičenjem na pravom putu da naš sport postane još popularniji – zaključio je Enio Falsoni.

Povezana vest:  SP MAKEDONIJA, 13 Srba u ringu

PHOTO: ataimages.rs