srbija_k1_zira_1

U DVORANI „PIONIR“ U SUBOTU OD 20 ČASOVA SVETSKI WAKO PRO GRAN PRI U K1

Srbi čekaju Helene

 

U dvorani „Pionir“ u subotu, 5. marta od 20 časova počinje Svetski VAKO Pro Gran pri u kome će snage odmeriti Srbija i Grčka. Najbolji borci dve zemlje, podeljeni u pet težinskih kategorija (60kg, 66,8kg, 75kg, 81,4kg i 94kg) boriće se u disciplini K1 za mesto u polufinalu i meč sa boljim iz okršaja Italija – Rumunija.

Ugled srpskog kik boksa brane oni najbolji. Miloš Anić (60kg), aktuelni amaterski prvak Evrope i profesionalni prvak sveta, komentarše:

– Spreman sam za pobedu. Iskustva imam dovoljno, kvalitet je više puta potvrđen. Rivala Nikosa Kisea respektujem, ali nemam nikakvu sumnju da ću ostvariti pobedu. Ovo je prvi meč posle trijumfa u Azerbejdžanu na Evropskom prvenstvu, motiva imam na pretek da se pred domaćom publikom pokažem u najboljem svetlu.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2013, Pelević: Ponovo ćemo biti dobri organizatori

Aleksandar Topić (66,8kg) za rivala ima Aleksisa Sirosa. Pred duel u Pioniru odiše optimizmom:

– Zadovoljan sam formom i jedva čekam da meč počne. Svetski Gran pri je prilika da se predstavimo srpskoj publici i iskoristićemo je maksimalno.Siros ima dobru ručnu tehniku i to forsira, ali ne verujem da će biti problema. Pun Pionir će biti dodatni motiv za pobedu.

Stevan Živković (75kg) je na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu osvojio srebrnu medalju. NJegov rival je Nikos Papadimitriu, a Živković ne sumnja u trijum:

– Gledao sam par mečeva. Dobra mu je nožna tehnika, forsira kolena, biće to zanimljiv, eksplozivan duel. Ali, na osnovu fizičke i psihološke spremnosti, kombinovane sa motivacijom domaćeg terena, ni malo ne sumnjam u pobedu.

Uroš Bogojević (81,4kg), srebrni iz Azerbejdžana, za rivala će imati Aleksandrosa Nikoladisa.

– Reprezentacija koja će večeras u „Pioniru“ izaći na megdan Grcima je ono najbolje što Srbija u ovom trenutku ima. Srećan sam što sam deo ekipe, i verujem da ćemo svi zajedno opravdati poverenje Stručnog štaba. Rivala sam gledao, dobar je, ali u neke detaljnije analize nisam ulazio. Za mene je važnije da sam ja spreman i motivisan da ostvarim trijumf.

Povezana vest:  BALKAN OPEN U TEŠNjU, Srbija dominirala

Aktuelni amaterski i profesionalni prvak sveta Nenad Pagonis (94kg) radiće poslednji meč u okviru duela sa Grcima. Protivnika Tanasisa Mikaludisa respektuje, ali veruje da će se meč završiti pre planiranog broja rundi:

– Mikaludis ima dugačak direkt, dobar haj kik i zaslužuje respekt kao i svaki drugi borac. Nisam od onih koji vole da najavljuju efektne pobede, ali znajući u kakvoj sam formi, koliko sam motivisan da se pred domaćom publikom predstavim u što boljem svetlu, mogu da kažem da će ovaj meč trajati kraće od predviđenog broja rundi. Naglasio bih i da mi je velika čast što sam sa ovakvim momcima u timu, što zajedno predstavljamo Srbiju. Uveren sam da ćemo bez problema obezbediti mesto u polufinalu i duel sa boljim iz meča Italija – Rumunija.

Povezana vest:  SVETSKI GRAN PRI, Seniori se spremaju za Rumune

Parovi borbi

Do 60kg: Miloš Anić – Nikos Kisen. Do 66,8kg: Aleksandar Topić – Aleksis Siros. Do 75kg: Stevan Živković – Nikos Papadimitru. Do 81,4kg: Uroš Bogojević – Aleksandros Nikoladis. Do 94kg: Nenad Pagosni – Tanasis Mikaludis.

Sudije

Pravdu na meču Srbija – Grčka deliće petorica neutralnih sudija. To su: Igor Bezjak i Miljenko Kutleša iz Hrvatske, Bugarin Georgi Georgiev, Mađar Gabor Sabo i Italijan Klaudio Baćolini.

Karte

Karte za duel Svetskog VAKO Pro Gran prija prodaju se po ceni od 300 dinara za tribine, odnosno 1000 dinara za parter. Meč počinje u 20 časova.

PHOTO: ataimages.rs

kzn_zira