anic_kik_boksMEČ ZA POJAS PROFESIONALNOG PRVAKA SVETA

Anić i dalje vladar planete

 

Miloš Anić je i dalje profesionalni prvak sveta u disciplini lou kik kategoriji do 58,2kg. U meču za odbranu profi pojasa, održanom u prepunoj sportskoj dvorani „Jasa“ u Jagodini, Anić je pobedio Portugalca Pedara Alemidu jednoglasnom odlukom 3:0. Portugalac Duarte je bodovao 50:47, Bugarin Georgijev i naš Goran Šimurina po 50:46 u korist Miloša Anića.

Pitanje pobednika nije se postavljalo ni jednog trenutka. Od prve runde Miloš Anić je bio dominantan. Kroz svih pet rundi kikbosker „Palminih tigrova“ je bio bolji još jednom potvrdivši da je u ovom trenutku jedan od najspremnijih srpskih boraca.

Anić je sjajno kombinovao ručnu i nožnu tehniku, atraktivnim uširo geri i uširo mavaši udarcima nogom iz okreta podizao publiku na noge. Portugalac je pružao dobar otpor, ali je već sredinom duela bilo jasno da nema odgovarajući odgovor za napade Anića.

Povezana vest:  KIK BOKS, DŽEVAD POTURAK BORAVIO U BEOGRADU - Sparing sa Basrakom

U pojedinim trenucima Almeida je delovao prilično uzdrmano, delovaloje kao da će Anić uspeti efektnim serijama da obori rivala, ali je Portugalac sve napade uspeo da izdrži na nogama.

Pojas profesionalnog prvaka planete Aniću je oko struka stavio Božidar Đermanović, potpredsednik Kik boks saveza Srbije.

– Zadovoljan sam kako sam odradio meč. Almeida se pokazao kao snažan, izdržljiv borac sa izuzetno jakim nogama. Već po ustaljenoj praksi forsirao sam nožnu tehniku, ali kako je Portugalac nešto višlji od mene morao sam da „kratim“ distancu ulazeći u razmenu ručnih udaraca. Četiri runde tempo je bio izuzetno jak, ali u poslednjoj smo obojica malo popustili. Obojica iz ovog duela izlazimo da lakšim povredama desne noge i to je razlog za nešto slabiji tempo u finišu meča. Zahvalio bih se jagodinskoh publici koja je uvek uz mne i koja mi daje veliku podršku. Pobede su zahvaljujući njima lakše – bio je prvi komentar Miloša Anića.

Povezana vest:  Bogat Takmičarski kalendar

Pored pojasa prefesionalnog prvaka sveta Miloš Anić je iz ruku Božidara Đermanića dobio i statuu „Zlatni kikbokser“, najprestižnije priznanje Kik boks saveza Srbije koje se dodeljuje najboljem srpskom borcu u 2010.

– Koliko sam srećan zbog odbrane tirule, još sam srećniji što sam konačno dobio „Zlatnog kikboksera“. Ovo priznanje „sanjam“ od prve zlatne medalje osvojene 2001. na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Kad sam čuo da će mi ga dodeliti pred duel sa Almeidom bio sam presrećan. I moje ime se našlo na spisku osvajača ovog prestižnog priznanja – nije krio zadovoljstvo Anić.

Povezana vest:  Kik boks takmičenje održano u Novom Sadu

U uvodnom programu večerašnje profi revije održana su četiri meča u kojima su borci „Palminih tigrova“ odmerili snage sa takmičarima iz ostalih srpskih klubova. Jagodinci su zabeležili maksimalni učinak.

Rezultati lou kik do 51kg: Danijel Bogdanović – Srđan Nadrljanski 3:0. Do 60kg: Aleksandar Konovalov – Milan Petrović 3:0. Do 63,5kg: Mihajlo Jovanović – Stefan Vuksanović 3:0. +91kg: Nemanja Jovanović – Saša Polugić 3:0.

Meč večeri, duel za titulu profesionalnog prvaka sveta u lou kiku do 58,2kg: Miloš Anić (Srbija) – Pedro Almeida (Portugalija) 3:0.