BORISLAV PELEVIĆ, PREDSEDNIK KIK BOKS SAVEZA SRBIJE

Serbia open za sve ukuse

 

BORISLAV_PELEVICPublika koja je protekla dva dana pratila dešavanja u „Pinkiju“ mogla je da uživa. Kroz 28 eliminacionih i 11 finalnih borbi gledaoci su imali prilike da vide sve lepote discipline K-1 i iz zemunskog hrama sporta izađu zadovoljni. Posebno jer odavno u srpskoj prestonici nije bilo profi revija.

Zadovoljan je posle turnira bio i Borislav Pelević, prvi čovek Kik boks saveza Srbije:

Međunarodni turnir „Srbija open” ove godine je održan prvi put. Termin je bio pomalo nezgodan, većina boraca je sada na odmoru, malo njih je u redovnom treningu, ali mislim da je i pored toga bio visoko kvalitetan. Viđeno je nekoliko vrlo dobrih boraca, odličnih duela. Uveren sam da je i publika koja je ispunila „Pinki“ bila zadovoljna, baš kao i mi koji smo organizovali turnir.

Publika u „Pinkiju“ je imala prilike da vidi nekoliko odličnih boraca, a mnoge su iznenadili Bugari koji su došli sa odličnom ekipom.

Povezana vest:  FINALNE ELIMINACIJE K-1 GRAN PRIJA U SEULU, Fenomenalni Saki i Overim

– To ne bi nikoga trebalo da čudi. Od dolaska Bojana Koleva na čelo Kik boks saveza Bugarske, ta zemlja je napravila veliki pomak ka svetskom vrhu. Iz godine u godinu su sve bolji, imaju dosta novih, kvalitetnih boraca. Neke od njih smo imali prilike da vidimo i u Beogradu. Na „Serbia openu“ izdvojio se odlični Vladimira Vileva koji se predstavio u zaista sjajnom svetlu.

Koje mečeve bi ste vi izdvojili kao najkvalitetnije na turniru?

boza_tadic_pelevic_i_bugarcic Složio bih se sa konstatacijom da su finalni mečevi, kako je turnir odmicao, bili sve bolji. Poslednjih pet-šest finalnih duela su bili vrlo kvalitetni. Od borbe Nenada Pagonisa i Marka Milinkovića možda se očekivalo više, ali činjenica je da su njih dvojica dobri prijatelji, cimeri na priprema, i to prijateljstvo donekle je smetalo da u ringu budu onakvi kakvi su inače. Ali, i pored toga, bio je to sjajan meč. Luka Stajić i Darijan Paladin su prikazali odličnu borbu,taj meč je završen prekidom. Sjajni, borbeni bili su i Dalibor Antić i Vladimir Vylev. Najjači utisak, međutim, ostavili su Mladen Božić i Igor Jurković. Mlađa je pružio žestok otpor jednom od najboljih boraca u svetu, i bila je to prava poslastica za kraj turnira.

Povezana vest:  Miloš Anić brani pojas

Još jedna potvrda kvaliteta „Serbia opena“ je i odluka Enia Falsonija, predsednika WAKO federacije, da od naredne godine to postane i zvanično takmičenje svetske federacije:

Enio Falsoni je bio oduševljen kako organizacijom turnira, tako i kvalitetom takmičenja. Odlučio je da na narednom sastanku Borda direktora WAKO federacije predloži da od 2011. „Serbia open“ preraste u Svetski kup u disciplini K-1. Termin održavanja bi bio pomeren za kraj februara, a mi kao organizatori bi mogli da očekujemo učešće oko 30 zemalja što bi dodatno podiglo kvalitet i garantovalo još bolje mečeve. Ono što je za nas takođe važno je da bi turnir zadržao i svoj originalni naziv „Serbia open“.

Povezana vest:  WAKO GRAN PRI, Laka pobeda Rusa

Na kraju „Serbia opena“ proglašen je najbolji borac turnira. Laskavo priznanje i statua „Zoran Šijan“ je pripalo Hrvatu Igoru Jurkoviću. Pelević je prokomentarisao:

Petočlani žiri koji su činili Božidar Tadić, Bojan Pačno Ostojić, Dejan Milosavljević, ispred Organizacionog odbora „Memorijala Zoran Šijan“, selektor Nebojša Milošević i trener Neven Dondur je tako odlučio. Po viđenom u ringu odluka je na mestu. Jurković je imao tri sjajna meča, ostvario tri pobede i tu ništa nije sporno. Još jedan dokaz da se u Srbiji ceni kvalitet, da nije bitno odakle dolazi borac, već šta zna i koliko može da pokaže. Sumnjam da bi negde u Hrvatskoj neki srpski kikbokser dobio takvo priznanje, ali to je već neka druga priča – zaključio je Pelević.