K-1 MAX

GP EVROPE U BUDIMPEŠTI

Francuz Salmon pobednik

 

20090601_DNA049062U Budimpešti, u dvorani „Laslo Papp“  održan je K-1 MAX Grand Prix Evrope. Viđena je izvanredna organizacija koju su pratili „živa“ muzika i dobar provod. Promotor takmičenja bio je trostruki šampion K-1 Remi Bonjaski…

Sve je bilo predodređeno za uspeh, organizatori su  u čitavu predstavu uložili 100.000 evra. Ono što je, međutim, bilo uočljivo je da ni tolika količina novca, glamura, sponzora nije bila dovoljna da se napravi atraktivna priredba. Svi koji su pratili mečeve bili su jednoglasni u oceni da se zakazalo upravo kod izbora boraca i redosledna mečeva. Nekoliko boraca jednostavno nije zaslužilo da se pojavi u Budimpešti, ali isto važi i za sudije koje su imale nekoliko apsurdnih odluka. Sve to je doprinelo da se profi Revija, koja je trebala da bude posvećena borilačkom sportu,  pretvori u puko „ubijanje“ vremena, bez tenzije, napetosti, iščekivanja, stvari koje prate svaki profi meč.

Povezana vest:  4. SERBIA OPEN 2013, Sve spremno za spektakl u Šumicama

Prvi meč u okviru GP Evrope radili su Splićanin Frane Radnić i Rumun Mihail Barbu. Pred kraj prve runde Radnić je bio u teškom nokdaunu, udarcem rukom iz okreta, ali je u preostale dve runde pokazao fantastičnu borbu. Diskutabilna odluka sudija u korist Rumuna, Radnić je zaslužio najmanje ekstra rundu. U drugom polufinalu Francuz Philipe Salmon je glatko pobedio Mađara Roland Vorosa, prekidom u uvodnim sekundama meča. Mađaru, definitivno, nije bilo mesto na ovom turniru. U finalu je viđena odlična borba. Pravi vatromet udaraca, velika srčanost. Oba borca su bila na rubu nokauta, Salmon, čiji je prvi meč trajao 15 sekundi, jedva je izdržao protiv Barbua. Posle preglasavanja pobedio je Francuz, mada je opšti utisak da je rumunski borac zaslužio pobedu.

Povezana vest:  Bogat Takmičarski kalendar

Rezultati GP Evrope K.1 MAKS, polufinale: Frane Radnić (Hrvatska) – Mihail Barbu (Rumunija) 0:3, Philipe Salmon (Francuska) – Roland Voros (Mađarska) 3:0 (KO 1. runda). Finale: Mihail Barbu (Rumunija) – Philipe Salmon (Francuska) 1:2.