milos_anic_sumice

SP MAKEDONIJA

Anić šampion sveta

 

Miloš Anić je vladar planete u disci­plini lou kiku do 60 kg. Pobedom u finalu Svetskog prvenstva u Skoplju postao je novi šampion sveta ujedinivši evropski i svetsku krunu. Evropsku je osvojio u Bakuu prošle je­seni.

U finalu Anić je bio bolji od Eduar­da Mamadova iz Azerbejdžana 3:0. Na pu­tu do trona reprezentativac Srbije je zabele­žio četiri pobede. Redom je pobeđivao Ru­muna Florijana Lupu, Iračanina Ahmeda Asana, Francuza Mustafe Rusoa u polufina­lu, a potom i Mamadova u finalu. Sve mečeve dobio je ubedljivo 3:0.

Povezana vest:  SP MAKEDONIJA, Serija uspeha Srba

Eva Halaši nije uspela da se domogne zlata. U odlučujućem meču pretrpela je poraz od Francuskinje Page Jelo. Rivalka je slavila 3:0, a Halaši se okitila srebrnim odličjem.

U prepodnevnom terminu održani su svi polufinalni mečevi. Uz dva već odrađena finala, me­čeve za zlato obezbedila su još petorica reprezentativaca.

Podsetimo, pored Anića i Halaši u finala su se plasirali i LJuba Jalovi pobedom prekidom protiv Belorusa Dmitrija Barnaua čime je „istakao kandidaturu“ za otkrovenje Šampionata, Aleksandar Topić, trijumfom protiv Maria Markovića (Bosna i Hercegovina),  Stevan Živković posle sigurne pobede protiv Francuza Bosara, Dragan Jovanović trijumfom protiv Belorusa Makaraua, i Nenad Pagonis glatkom pobedom protiv sjajnog Rusa Vladimira Minejeva.

Povezana vest:  K-1 MAKS, GRAND PRIX EVROPE U BUDIMPEŠTI, Kvartet u ringu

Rezultati finala lou kik – muškarci do 60 kg: Miloš Anić – Eduard Mamadov (Azerbej­džan) 3:0

K1 stil žene do 65 kg: Eva Halaši – Page Jelo (Francuska) 0:3.