kik_boks_ring

SP DABLIN 2011

Mihajlović protiv Slovaka

 

U Dablinu u sredu počinje drugi deo Svetskog prvenstva u kik boksu. Na programu su tri discipline: ful kontakt, semi kontakt i muzičke forme. Na ovom delu Šampionata planete Srbija će imati jednog predstavnika. Reč je o Srđanu Mihajloviću, borcu koji je u dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri osvajao medalje na najznačajnijim evropskim i svetskim takmičenjima.

Mihajlović se takmičenjima vratio posle par godina pauze, i na Prvenstvu Srbije „A“ klase podsetio na najbolje dane kad je s pravom nosio epitet najatraktivnijeg srpskog borca. U Dablinu će se takmičiti u disciplini ful kontakt, kategoriji do 81 kg.

Povezana vest:  SP ZA KADETE I JUNIORE (3. dan), Dobri rezultati Orlića

– Takmičenje na Svetskom prvenstvu u Dablinu Srđan Mihajlović počinje od osmine finala. Prvi rival je Slovak Marjan Kulizak, a meč je na programu danas – bio je prvi komentar Srđana Bugarčića, generalnog sekretara KBS Srbije i trenera Srđana Mihajlovića.

Kakva je konkurencija u Dablinu?

– U ovoj kategoriji je prijavljeno 20 takmičara. Konkurencija je oštra, dosta je kvalitetnih boraca, ali je na prvi pogled žreb povoljan – zaključio je Bugarčić..

Povezana vest:  Konovalov ponovo šampion sveta

Mečeve u Dablinu Mihajlović iščekuje sa nestrpljenjem: Početak takmičenja je pomeren za jedan dan:

– Dugo sam pauzirao zbog povrede. Vratio se ove godine, osetio da još uvek imam to nešto u sebi i evo me tu gde jesam. Pripreme su bile kvalitetne, spreman sam kao nikad do sad. I fizički i psihički. I verujem da iz Dablina mogu da se vratim sa dobrim rezultatom. Žreb je dobar, imam šansu da stignem do završnice, samo još da počne takmičenje – istakao je Mihajlović.

Povezana vest:  Palmini tigrovi deklasirali reprezentaciju Poljske