boban_marinkovic

MEČ ZA TITULU PRVAKA SVETA

Boban Marinković pobedio Italijana Lasirija za pojas

 

U prepunoj dvorani „Jassa“ u Jagodini, u četvrtak uveče, održano je veče kik boksa. Poklonici ove borilačke veštine imali su prilike da prate pet borbi majstora kik boksa, tačnije lou kika, a kao „šlag na tortu“ bio je duel za titulu profesionalnog prvaka sveta između Bobana Marinkovića iz jagodinskih Palminih tigrova i Italijana Žozea Lasirija. Posle sjajnog meča pojas je ostao u Jagodini, a Marinković je slavio jednoglasnom odlukom 3:0.

Od starta meča Marinković i Lasiri su krenuli silovito, ne štedeći jedan drugog a nisu ni popuštali u silovitim duelima. Marinković je kombinovao ručne i nožne udarce, a njegovi lou kikovi su zadavali velike muke stamenom Italijanu. U četvrtoj rundi posle još jednog u nizu lou kikova Lasiri se našao u nokdaunu. Crvenilo na levoj nozi je bilo sve izraženije, Lasiri se sve teže kretao, a polse meča je to viđeno jer je iznesen uz pomoć trenera iz ringa. Činilo se da Marinkovića od pobede dele dva-tri udarca, ali je on odjednom prestao da radi. Lasiri je preuzeo inicijativu, forsirao boks i poprilično popravio utisak. U poslednjoj rundi, nova serija nožnih udaraca, Italijan je ponovo bio u nokdaunu, ali nije odustao. Do kraja borbe je radio maksimalno što je mogao, ne dozvolivši Marinkoviću da prekidom završi meč. Na kraju pobeda Marinkovića jednoglasnom odlukom sudija 3:0: Gregor (Mađarska) 49:46, Šimurina (Srbija) 49:47, Sabo (Mađarska) 49:46.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE „A“ KLASA, Viđene odlične borbe u Pinkiju (FOTO)

Uvodni deo programa sjajno je „pripremio teren“ za glavni meč večeri. Viđene su četiri borbe u kojima su pobede odneli domaći takmičari. Danijel Bogdanović je lako savladao Bojana Veličkovića iz KBK Morava. Mlada nada „Palminih tigrova“ Nemanja Pantelić bio je uspešniji od Vukašina Obradovića (Niš). Sjajnu borbu prikazali su predvodnici novog talasa srpskog kik boksa Aleksandar Konovalov (18) član Palminih tigrova i Marko Cvetanović (17) uzdanica Zemuna. U dinamičnom meču slavio je Konovalov. Miloš Anić, najbolji i najuspešniji takmičar Palminih tigrova, bio bolji od Zemunca Predraga Jankovića. Aniću je ovo bio kontrolni meč pred profi izazov koji će imati u martu u Rusiji.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE – LOU KIK A - KLASA, Vrhunske borbe u Šumicama

Mečeve u sportskoj dvorani „Jassa“ uz Dragana Markovića Palmu, gradonačelnika Jagodine pratio je i Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova.

REZULTATI

Uvodne borbe, lou kik do 54 kg: Danijel Bogdanović (Palmini tigrovi) – Bojan Veličković (Morava) 3:0, do 60 kg: Aleksandar Konovalov (Palmini tigrovi) – Marko Cvetanović (Zemun) 3:0, Miloš Anić (Palmini tigrovi) – Predrag Janković (Zemun)  3:0, do 81 kg: Nemana Pantelić (Palmini tigrovi) – Vukašin Obradović (Niš) 3:0.

Povezana vest:  Reprezentacija Portugalije protiv "Palminih tigrova?

Meč za titulu profesionalnog prvaka sveta lou kik do 56,4 kg: Boban Marinković (Srbija) – Žoze Lasiri (Italija) .

PHOTO: ataimages.rs