milos_anic_sumice

Miloš Anić zadovoljan što drži dve titule prvaka sveta u dve različite federacije, u WACO i W5
 
Kik bokser iz Jagodine Miloš Anić postao je, posle osvajanja titule prvaka sveta u W5 verziji kategorije do 60 kilograma prošlog vikenda u Rusiji, postao najbolji kik bokser svih vremena, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Jagodini.
Anić, član kluba Palmini tigrovi, ocenio je da je meč bio težak I da se spremao dva meseca za borbu s protivnikom s kojim se susretao I ranije.
-Protivnika sam znao vrlo dobro jer sam već dva puta gubio od njega na amaterskim prvenstvima Evrope, a jednom u finalu. Utoliko mi je draža pobeda protiv njega u Rusiji – rekao je Anić i dodao da je
zadovoljan što drži dve titule prvaka sveta u dve različite federacije, u WACO i W5.
On je u subotu u Čeljabinsku na takmičenju u kik boksu za titulu profesionalnog prvaka sveta u verziji W5 pobedio ruskog takmičara Zuraba Farojana sa 2:1.
Prema rečima trenera šampiona Slobodana Jocića, od sedam mečeva, Rusi su pobedili u šest, koji su završeni prekidom, samo je Miloš Anić pobedio odlukom sudija što je veoma teško pogotovo u stranom ringu.
-To je bilo jako takmičenje gde su se Rusi suprotstavili Francuzima, Argenticima i nama iz Srbije. Anić trenutno drži četiri vezane titule u isto vreme. On je amaterski i svetski prvak u disciplini lou kik do 60 kilograma i profesionalni evropski i svetski prvak u kik boksu – rekao je Jocić i zahvalio se Kik boks savezu Srbije koji je omogućio da Anić ode na ovaj meč.

 

Povezana vest:  EP ZA JUNIORE, KRAKOV 2013, Srbima četiri zlata