anicU JAGODINI MEČ ZA PROFI TITULU U LOU KIKU DO 58,2 KG

Anić za krov planete

 

Sportska dvorana „Jasa“ u Jagodini u petak će biti mala za sve ljubitelje kik boksa. Održaće se profi revija u okviru koje će Miloš Anić, dugogodišnji reprezentativac Srbije i uzdanica KBK „Palmini tigrovi“ raditi meč za profi pojas.

Na meti je titula šampiona sveta u disciplini lou kik do 58,2 kg, a rival Miloša Anića biće Brazilac Milton Kleber Dos Santos. Kao i svi dueli za profesionalne titule u okviru WAKO Pro federacije i ovaj meč će trajati pet rundi po tri minuta.

Interesantno je da je praktično do samog kraja bilo neizvesno protiv koga će raditi Miloš Anić. Prvobitno, protivnik je trebalo da bude Deucelio Rodrigues, ali je on iz nekih svojih razloga otkazao. Još jedan borac, Andre Roubert je iz objektivnih razloga morao da odustane od meča i na kraju bila je „treća sreća“. Konačno,  rival je Milton Kleber Dos Santos. Interesantno je da je Dos Santos na ovoj reviji trebalo da radi meč protiv Bobana Marinkovića. Do duela nije došlo jer je Jagodincu tokom sparinga slomljen nos!

Povezana vest:  EP ZA JUNIORE, KRAKOV 2013, Još devet finala za Srbiju

Govoreći o protivniku za profi pojas Miloš Anić je između ostalog istakao:

– O Miltonu Kleberu Dos Santosu u suštini i ne znam mnogo. U proteklom periodu sam se pripremao za neke druge borce, najpre za Rodriguesa, potom za Rouberta. Tek nedavno je postalo jasno da ću raditi protiv Dos Santosa. Ne mogu reći da sam se pripremio baš za njega, ali da sam kvalitetno radio i da sam zadovoljan formom, u to nema sumnje – bio je prvi komentar Miloša Anića.

Povezana vest:  Slavlje Tigrova u Končarevu

Koliko dugo su trajale pripreme za duel za profi pojas planete?

Pojačanim intenzitetom trenirao sam poslednjih mesec i po. Toliko se pripremam za ovaj duel za titulu šampiona. U proteklom periodu najveći problem mi je bila kilaža, morao sam da spuštam kategoriju i to mi je otežavalo rad. Inače, što se tiče spremnosti, zadovoljan sam. Poznato je da borci praktično pred svaki meč kažu da su sada najspremniji u odnosu na neke ranije borbe. To može da zvuči kao fraza, ali nije tako. Zaista se osećam jako dobro i siguran sam da će se u ringu videti rezultati ovog rada.

Povezana vest:  PROFI REVIJA U KONČAREVU, Anić pobedom u penziju

Kakva su očekivanja od borbe za titulu?

Nema nekih promena. Pred svaki meč, pred svaki turnir, svako takmičenje očekujem najbolje. Tako je i sada. Na meti je pojas profesionalnog prvaka sveta. Već to je dovoljan motiv. Za titulu se borim pred svojom publikom što me dodatno stimuliše da dam sve od sebe i pojas zadržim u Jagodini – zaključio je Anić.

Profi revija u „Jasi“ počinje u 18 časova.

 

Program u Jagodini

Duelu za pojas profesionalnog prvaka sveta prethodiće četiri borbe.

Lou kik: Sreten Miletić  – Mihajlo Jovanović, Mladen Petrović – Aleksandar Konovalov, Nemanja Jovanović – Miloš Marković, Milica Diničić – Ajla Lukač.