Paul_Slowinski_vs_Badr HariK-1

U SUBOTU U YOKOHAMI PRVI U SERIJI K-1 GRAND PRIX TURNIRA U 2010.

Finalno odbrojavanje

 

„Yokohama arena” je spremna da ugosti njbolje K-1 borce sveta. Posle sjajnog finalnog turnira K-1 Grand prix-a , održanog početkom decembra 2009. na ovom istom mestu, nova takmičarska sezona u K-1 ponovo će započeti u Japanu.

Neki od najboljih svetskih boraca nadmetaće se za pojaseve profesionalnih šampiona u K-1 do 100kg i +100kg, a publika će uz to imati prilike da uživa u nekoliko prestiž mečeva. U okviru ovog spektakla I legendarni japanski borac Musashi će se I zvanično oprostiti od aktivnog bavljenja ovim sportom. Prema svemu najavljenom, I ovaj turnir u “Yokohama areni” s pravom će moći da se meri sa onim završnim turnirom osmorice najboljih kojim se zatvara kalendarska godina.

Za pojas profesionalnog šampiona do 100kg nadmetaće se aktuielni prvak, domaći takmičar Kyotaro koji je pojas osvojio prošlog aprila upravo na ovom turniru. Tada su, na iznenađenje mnogih, pred njim poklekli favorizovani Melvin Manhoef i Turčin Gokhan Saki. Njegov rival za tron je legendarni PeterThe Dutch LumberjackAerts koji je posle tri trijumfa u K-1 Grand prix-u na zalasku karijere pokušati da se okiti pojasom profesionalnog šampiona sveta.

– Biće ovo prva odbrana pojasa i verujem da će biti uspešna. Aerts je legenda, ali verujem das am dovoljno spreman i snažan da ga uz podršku navijača pobedim i dobranim pojas – istakao je Kyotaro na zvaničnoj pres konferenciji.

Povezana vest:  Stevan Živković za pojas Evrope

Čak ni oni najstariji ljubitelji K-1 ne mogu da se sete kada je Peter Aerts imao kilažu ispod 100kg.. Na zvaničnom merenju vaga je pokazala 97kg, a uz konstataciju da mu je najveći problem u toku priprema bila upravo kilaža i da se u Holandiju vraća sa pojasom šampiona, na konferenciji za medije Aerts je u svom stilu komentarisao:

aerts– Kako sam krenuo, mislim da bih za dva meseca mogao da se suprotstavim Yoshihiro Sato-u u K-1 Maxu!

Četvorostruki šampion K-1 Grand prix-a i aktuelni profesionalni prvaka sveta u K-1 +100kg Holanđanin Semmy Schilt pojas će braniti protiv nove nade K-1 GP sunarodnika Errola Zimmermana. Interesantno je das u obojica članovi najboljeg K-1 tima “Golden Glory”, ali da, po sopstvenom priznanju ne treniraju u istoj sali, nemaju nikakve druge dodirne tačke i neće biti nikakav problem da se bore jedan protiv drugog.

– Drago mi je što sam ovde. Čast je boriti se protiv četvorostrukog prvaka, daću sve od sebe da pobedim – neverovatno skroman bio je na konferenciji za medije Errol Zimmerman, poznat kao momak bez dlake na jeziku.

Ni Semmy Schilt nije bio preterano pričljiv:

Povezana vest:  SVETSKI GRAN PRI, Seniori se spremaju za Rumune

– Drago mi je što ću braniti pojas. Pokazaću vam ko je najbolji.

Duel koji će takođe privući dosta pažnje je prestiž meč između Alistaira Overeema (Holandija) i Dževada Poturka (Bosna i Hercegovina). Holandsko “brdo mišića” favorit je u meču protiv debitanta iz Sarajeva. Takođe poznat po jakim izjavama Overeem je ovoga puta bio skroman:

Srećan sam što sam ovde, daću sve od sebe u sutrašnjem meču – bilo je sve što je rekao.

Poturak će sigurno debi iskoristiti da se u što boljem svetlu predstavi publici u Japanu.

– Ja sam mali momak sa velikim srcem. Ovo ej veliki korak za mene. Drago mi je što sam se našao među najboqima, učiniću sve da dokažem da mi je ovde mesto.

Najinteresantniji duel ovog K-1 Grand prix-a biće okršaj Marokanca sa holandskim pasošem Badr “Bed boy” Harija i povratnika u K-1 ring Belorusa Alexeya “Red Scorpion” Ignashova. Zvaničnom merenju i konferenciji za novinare nije prisustvovao Hari. Zbog problema sa jakim vetrrom wegov let za Yokohamu je odložen. Sa druge strane, Ignashov je izgledao sjajno. Posle dosta vremena i velike borbe sa alkoholizmom Belorus je odisao optimizom:

– Srećan sam što sam se vratio u Japan. Zahvaljujem se organizatorima za ukazano poverenje. Daću sve od sebe da poverenje opravdam.

Povezana vest:  PRIPREME NA TARI, Kadeti i junior bruse formu

Sadaharu Tanikawa, prvi operativac K-1 Grand prixa se zahvalio medijima I navijačima na podršci koju ovaj sport ima već godinama i istakao:

– Prošle godine na finalnom turniru u okviru K-1 Grand prixa odrađeno je devet borbi, sedam u glavnom žrebi i dva rezervna meča. Čak sedam duela je završeno nokautom! Glavni program je trajao jedva 25 minuta. Takvo uzbuđenje ne može da donese ni jedan drugi borilački sport!

Organizatori su najavili da će u 2010. organizovati turnire u Rumuniji, Nemačkoj, a da će početi I sa emitovanjem događaja u 3D rezoluciji.

– Ova godina biće novi početak za K-1. Podićićemo sve na još viši nivo – obećao je Tanikawa.

 

 

Program borbi

Uvodne borbe: Tsutomu Takahagi (Japan) – Makoto Uehara (Japan), Mitsugu Nodda (Japan) – Prince Ali (Iran).

Prestiž mečevi: Sergeii Lashchenko (Ukrajina) – Takumi Sato (Japan), Gokhan saki (Turska) – Singh “Heart” Jaideep (Indija), Jerome Le Banner (Francuska) – Tyrone Spong (Surinam), Alistair Overeem (Holandija) – Dževad Poturak (Bosna i Hercegovina).

Cereomija oproštaja Musashia od aktrivnog bavljenja K-1.

Meč za profi pojas u K-1 do 100kg: Kyotaro (japan) – Peter Aerts (Holandija).

Meč za profi pojas u K-1 +100kg: Semmy Schilt (Holandija) – Errol Zimmerman (Holandija).

Super prestiž meč: Badr Hari (Maroko) – Alexey “Red Scorpion” Ignashov (Belorusija).