boban marinkovic jagodina

Poljaci gosti na kik-boks turniru u Končarevu

Kik-boks klub „Palmini tigrovi“ iz Jagodine organizovaće sutra u Končarevu tradicionalni turnir na kojem će učestvovati i reprezentativci Poljske, a posetu je najavio i premijer Srbije Ivica Dačić. Turnir u Končarevu organizuje se 16. put, a povod je seoska slava Ivanjdan.
Reprezentaciji Poljske suprostaviće se reprezentativci Srbije iz KBK „Palmini tigrovi“ među kojima je i svetski i evropski prvak u ovom sportu Miloš Anić, najavio je generalni sekretar kluba Adam Urošević.
Osnivač kluba, gradonačelnik Jagodine, Dragan Marković Palma rekao je danas Tanjugu da je i ove godine pozvao brojne istaknute ličnosti iz političkog i javnog života Srbije. 
-Očekujem dolazak svih njih, neće doći samo Obama jer ga nisam pozvao – kazao je Marković.
Kik boks turnir u Končarevu, oko šest kilometara istočno od Jagodine, na levoj obali Velike Morave, ubraja se među najposećenije u ovom delu Evrope, održava se na otvorenom, i u proseku ga gleda oko 10.000 ljudi.
Uprava kluba saopštila je da će u slučaju da sutra padne kiša, turnir biti održan u sportskoj sali u Jagodini. U Kategoriji do 63,5 kilograma boksovaće Predrag Mijajlović – Maciej Gorbačovski (Poljska), Mihajlo Jovanović i Rodžer Gorbačovski. U kategoriji do 57 kilograma snage će odmeriti Boban Marinković i Sebastijan Ston. U kategoriji do 60 kilograma sastaće se Miloš Anić – Mateuš Jagijelski i Aleksandar Konovalov – Mihal Krolik.
Na dosadašnjim turnirima u Končarevu, pored reprezentativaca Poljske nastupale su i selekcije Rusije, Bugarske, Hrvatske, Turske, Grčke, Španije, Ukrajine, Francuske, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Italije.
Sutrašnji turnir počinje u 20.30 sati, a u zabavnom programu, pre i posle mečeva, nastupiće Haris Džinović.

Povezana vest:  Premijera nove discipline – Prvenstvo Srbije u lajt kiku