miljan vidovic brazil

SP BRAZIL 2013

Maksimalan učinak srpskih boraca prvog dana

Ako se po jutru dan poznaje Svetsko prvenstvo u Brazili moglo bi da donese dosta radosti Srbiji. Prvog takmičarskog dana, kad sun a programu bili mečevi šesmaestine I osmine finala, u ring je ulazilo petoro reprezentativaca Srbije.

Skor – pet od pet! Seriju je otvorio Aleksandar Konovalov, sjajnim mečom i sigurnom pobedom, a zatvorio je Stefan Anđelković, na najbolji mogući način – nokautom!

Povezana vest:  NOVI SPEKTAKL U JAGODINI, Konovalov protiv Španca za WAKO PRO pojas

Prvi rival na Svetskom prvenstvu Aleksandra Konovalova (LK do 63,5 kg) bio je Cesar Sesoko Alva (Peru). Konovalov je sjajno odradio duel, ne dozvolivši rivalu da napravi neko iznenađenje. Na kraju sigurna pobeda, jednoglasnom odlukom sudija 3:0.

Stevan Živković (LK do 81 kg) je već na startu za rivala imao Rusa. Evgeny Gubar se pokazao kao odličan primerak sjajne ruske škole. U teškom meču Živković je zabeležio trijumf odlukom sudija 2:1.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE – LOU KIK A - KLASA, Vrhunske borbe u Šumicama

Ljubo Jalovi (K1 do 75 kg) je na Svetskom prvenstvu startovao pobedom. Makedonac Dalibor Ognanov je savladan lako – 3:0.

Protivnik Miljana Vidovića (K1 do 81 kg) bio je Čeh Jan Homolka. Reprezentativac Srbije nije dozvolio nikakva iznenađenja. Rutinski je odradio meč, zabeležio pobedu 3:0 I plasirao se u četvrtfinale.

Da uspeh selekcije Srbije prvog takmičarskog dana bude potpun pobrinuo se Stefan Anđelković (LK +91 kg). Turčin Fatih Cimic nije izdržao ni jednu rundu. Nisu se pošteno ni zagrejali, a Anđelković je krenuo u silovit napad. Turčin je pao I bila je to pobeda Anđelkovića nokautom!

Povezana vest:  Srbija bolja od Francuske u kik boksu

Šampionat se nastavlja u sredu, početak eliminacija je od 17 časova po srpskom vremenu.