BORISLAV_PELEVICREDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA KBS SRBIJE

Usvojen Statut

 

U pauzi Prvenstva Srbije za „A“ klasu u disciplini K-1 stil, u Vrbasu je održana i redovna godišnja Skupština Kik boks saveza Srbije.

Pored usvajanja Izveštaja o radu i Finansijskom poslovanju u prošloj godini, kao i Plana i programa rada i finansijskog poslovanja u 2010. godini, tri odluke Skupštine se posebno ističu.

Usvojen je novi Status KBS Srbije koji je, po rečima Borislava Pelevića, predsednika Saveza sada usklađen sa Sportskim savezom Srbije i Olimpijskim komitetom Srbije.

Povezana vest:  U „Pinkiju” sutra „Trofej Beograda” u kik-boksu

Doneta je odluka da se u cilju što bolje organizacije Svetskog prvenstva za kadete i juniore koje će se sredinom septembra održati u Beogradu, formira Štab koji bi na sebe preuzeo rad oko orghanizacije. Istovremeno je odlučeno da se iz svakog kluba, posebno beogradskih, delegiraju volonteri koji bi pomagali tokom Svetskog prvenstva.

– Šampionat će se održati u svim disciplinama kik boksa. Prvobitno je prognoziran dolazak oko 1.500 takmičara i članova delegacija, ali prema poslednjim najavama koje smo dobili možemo očekivati oko 2.000 učesnika Šampionata. Tu mislim na takmičare, trenere, sudije i delegate – istakao je Borislav Pelević.

Povezana vest:  FINALE WAKO PRO SRBIJA – RUSIJA, Pagonis:Siguran sam u pobedu Srbije!

Odlučeno je i da se pored dva postojeća Saveza koja funkcionišu unutar KBS Srbije: KBS Beograda i KBS Vojvodine dosadašnji savez Uže Srbije rasformira i formira Savez Centralne Srbije, kao i da se u najkraćem roku formira KBS Kosova i Metohije.

– Cilj je da se takmičarima iz svih krajeva Srbije omogući kvalitetan sistem takmičenja kroz Prvenstva Regiona. Imamo dosta boraca, na nama je da im omogućimo da imaju što više takmičenja, na taj način steknu iskustvo i podignu kvalitet – prokomentarisao je Borislav Pelević.

Povezana vest:  U LESKOVCU ODRŽANO PRVENSTVO SRBIJE U K-1 KLASI I MEČ ZA TITULU PROFI PRVAKA EVROPE