proleter

PLEJ OF PRVE RVAČKE LIGE

Proleter deklasirao Partizan u finalu

 

Proleter je novi prvak! Zrenjaninci su upisali 11. zvezdicu, pobedivši u finalu Partizan ča 6:1 i tako smenili sa postolja ekipu Spartaka koja je branila trofej od prošle sezone.

U polufinalu, Proleter je lako savladao kragujevački Radnički, a isto tako su rvači Partizana deklasirali aktuelnog šampiona Spartak. Ono što je sigurno bilo najbitnije to su mečevi za konačni poredak. U borbi za 3. mesto Spartak je pobedio Kragujevčane sa 4:3, a u velikom finalu Proleter je pregazio beogradski Partizan.

Mladi Nikola Marković posle dosta uzbuđena pobedio je Vajdu. Onda su usledile dve lagane pobede Jermenca Amojana i Štefaneka. Zrenjaninci su poveli sa 3:0. U meču Fijata i Rusa Bogatirova bilo je dosta tenzije, jer je Fijat pobedom donosio 11. šampionsku titulu Proleteru i Fijat je bez velikog opterećenja pokazao da je u velikoj formi i po drugi put za 20-ak dana savladao odličnog protivnika. Posle 4.0 usledilo je i 6:0, a utehu za goste i jedan bod doneo je Radosavljević protiv Pešića.

Povezana vest:  FILA žalbena komisija povećala kaznu Petkoviću na dve godine

Bojan Mijatov trener Proletera bio ej presrećan.

-Pokazali smo tokom prvenstva, a i u plej-ofu da smo ubedljivi, da smo se odlično pripremili i da smo pravi tim sastavili. Nismo ni jedan poraz doživeli i pokazali smo dominaciju u srpskom rvanju. Mojoj sreći nema kraja, jer sada imam dve titule sa Proleterom, prošle godine kao rvač, a ove godine kao rvač i trener – rekao je Bojan Mijatov.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Ukrajina i Rusija najbolje nacije Evropskog šampionata slobodnim stilom

Tako je Proleter posle tri godine posta vratio šampionski pehar u vitrine kluba.

Bojan Mijatov najbolji trener

Najbolji sudija je Nikola Trobica, plaketu mu je uručio Karolj Danji. Najbolji rvač u 2011. je Goran Bulatović, a priznanje mu je uručio Željko Trajković. Najbolji mladi rvač je Mate Nemek član Spartaka, kome je priznanje uručio Zoran Sinđić, potpredsednik RSS. Najboljem treneru Bojanu Mijatovu priznanje je uručio Miodrag Dokmanac selektor reprezentacije Srbije u rvanju.

FINALE

PROLETER – PARTIZAN 6:1

55 kg: Marković – Vajda 1:0, 60: Amojan – Stankov 1:0, 66: Stefanek – Marić 1:0, 74: Fijat – Bogatirov 1:0, 84: Balov – Bulatović 1:0, 96. Mijatov – Knežević 1:0, 120: Pešić – Radosavljević 0:1.

Povezana vest:  Juniori za vikend u Bugarskoj

POLUFINALA

PROLETER       – RADNIČKI (KG) 6:1

Rezultati – do 55 kg: Marković – Anakijev 1:0, do 60: Amojan – Dimitrijević 1:0, 66: Štefanek – Jovanović 1:0, 74: Fijat – Rosić 1:0, 84: Balov – Todorović 1:0, 95: Mijatov – Srejić 1:0, 120: Pešić – Spasić 0:1.

SPARTAK – PARTIZAN 2:5

Do 55: Feher – Vajda 0:1, 60: Stankov 0:1 (bb), 66: Nemeš – Marić 0:1, 74: Balaš – Bogatirev 0:1, 84: Kostić – Bulatović 0:1, 96: Franković – Knežević 1:0, Vujadin Bosnić – Radosavljević 1:0.