Izvršni direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da veruje da se odnos dvojice vozača te ekipe Luisa Hamiltona i Valterija Botasa neće pogoršati ako se obojica budu borili za šampionsku titulu u Formuli 1.Botas je u nedelju u trci za Veliku nagradu Rusije u Sočiju ostvario prvu pobedu u karijeri u Formuli 1, ispred dvojca Ferarija Sebastijana Fetela i Kimija Raikonena. Posle četiri trke u generalnom plasmanu, Botas je treći sa 63 boda, a ispred su Fetel sa 86 bodova i Hamilton sa 73.

Hamilton je u Sočiju zauzeo četvrto mesto, a odmah posle trke čestitao je klupskom kolegi na pobedi. Botas je u februaru potpisao za Mercedes, posle iznenadne odluke Nika Rozberga da završi karijeru. Rozberg je prošle godine osvojio šampionsku titulu ispred Hamiltona, a tokom sezone njih dvojica su bili u zategnutim odnosima.

Povezana vest:  Hirurzi sedam sati spašavali Kubicu

Volf je rekao da ne očekuje takve probleme.

„Odnos između njih dvojice je netaknut. Luis je bio jedan od prvih koji je čestitao Valteriju na prvoj pobedi i to pokazuje poštovanje među njima. Bez obzira na sve, njih dvojica su žestoki konkurenti, žele da pobeđuju i da se bore za šampionsku titulu. Mislim da to neće uticati na njihov odnos i na dinamiku u timu, kao što je prethodnih nekoliko godina uticalo na odnos Nika i Luisa. To je potpuno drugačiji odnos“, rekao je Volf, preneo je Skaj Sports.

Povezana vest:  Rikardo zadovoljan pobedom u Belgiji

Botas je rekao da su mu svi rivali čestitali pobedu u Sočiju.

„(Luis) mi je čestitao, rekao je da je srećan zbog mene, to je bilo lepo od njega. Do sad smo bili profesionalni u vezi sa svim. Kada je on ispred mene, uvek mu iskreno kažem šta mislim, da je obavio dobar posao i obrnuto. Lepo je videti to od višestrukog svetskog šampiona, dobro radimo kao ekipa. Takođe, čestitali su mi i vozači Ferarija. Ovo će biti duga godina i sa njima ću se boriti. U nekim trenucima bi moglo da postane nezgodno ako dođe do borbe za titulu. Možda će biti manje priče a više borbe na stazi“, naveo je Botas.

Povezana vest:  NOVO: NIVEA MEN Protect & Care linija proizvoda

On je dodao da se za sada koncentriše na to da pomogne Mercedesu u borbi protiv Ferarija i da je još rano za priču o tituli.

„Tek je početak godine, teško je izvući zaključke i zbog toga nisam zabrinut zbog zaostatka za vodećima. Sada se koncentrišemo na to da poboljšamo vozilo koje će nam doneti više pobeda i bodova obojici vozača“, rekao je Botas.

Naredna trka u šampionatu na programu je 14. maja za Veliku nagradu Španije.