Vozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije na sutrašnjoj trci za Veliku nagradu Velike Britanije.

„Ovo je definitivno najbolja pozicija za početak. Moram da se postaram da pobedim na trci zbog ovih navijača“, rekao je Hamilton odmah posle kvalifikacija.

Britanac je bio najbolji u kvalifikacijama pred svojom publikom na stazi u Silverstonu, pošto je najbrži krug prešao za minut i 26,6 sekundi.

Hamilton je kazao da se nada dobrim vremenskim uslovima.

„Voleo bih da bude suvo, ali nemam ništa protiv i da bude drugačije. Ovde su tipični engleski uslovi i osećam se veoma komforno, odrastao sam na tome“, kazao je Hamilton.

Povezana vest:  Umesto lepotica deca na startu trka Formule 1

Drugo mesto u kvalifikacijama zauzeo je vozač Ferarija Kimi Raikonen, koji je bio čak 0,547 sekundi sporiji od Hamiltona.

„Osećao sam se okej, iako uslovi nisu bili laki, bilo je mnogo promena vremena. U svakom slučaju nisam bio dovoljno brz za prvo mesto“, rekao je Raikonen.

Vodeći u generalnom plasmanu, Sebastijan Fetel iz Ferarija trku će početi sa trećeg mesta, dok je četvrti Hamiltonov timski kolega Valteri Botas.

Povezana vest:  Hamilton najbrži na drugom treningu

Potom slede Maks Ferstapen, Niko Hulkenberg, Serhio Peres, Esteban Okon, Strofel Vandorn i Romen Grožan.

Sebastijan Fetel je rekao da mu je žao jer je mogao više od trećeg mesta.

„Automobil je živnuo jutros i to je ono što je dobro. Ipak, ostaje žal jer mislim da sam mogao malo bolje“, rekao je Fetel.

Povezana vest:  FORMULA 1, FIA podelila vozačima brojeve do kraja karijere

Trka za Veliku nagradu Velike Britanije počeće u nedelju u 14.00 po srednjoevropskom vremenu.

Fetel vodi u generalnom plasmanu sa 171 bodom, ispred Hamiltona sa 151, Botasa sa 136, Danijela Rikarda sa 107 i Rakonena sa 83.

Mercedes vodi u šampionatu konstruktora sa 287 bodova, a slede Ferari sa 254, Red Bul sa 152, Fors Indija sa 89, Vilijams sa 40, Toro Roso sa 33, Has sa 29, Reno sa 18, Zauber sa pet i Meklaren sa 10.