Mercedes i Ferari ne žele u narednom šampionatu Formule 1 da snabdevaju motorima ekipu Meklaren, kojoj sada kao alternativa ostaje samo Honda, preneo je danas Autosport. Meklaren razmatra mogućnost da prekine saradnju sa Hondom, posle još jedne problematične sezone, u kojoj je u 10 ovogodišnjih trka osvojio samo dva boda.

Izvršni direktor Meklarena Zek Braun misli da Ferari i Mercedes uživaju da vide Meklaren na začelju.

-Mi smo sjajan tim, Meklaren je pokazao da može da pobedjuje i osvaja titule. Ali, mislim da nekoliko drugih ekipa uživaju da nas gledaju u situaciji u kakvoj smo trenutno. Oni se plaše da možemo da se vratimo i zapretimo im, a taj strah ne razumem – rekao je Braun za Skaj.

Povezana vest:  Nik Fraj upozorava Red Bul

Mercedes i Ferari su vodeći u generalnom šampionatu konstruktora, a njihove vozače deli bod u šampionatu vozača. Kako se navodi, ako Meklaren završi saradnju sa Hondom, preostaje mu jedino saradnja sa Renoom, ali mu i za to ističe vreme, jer su inženjeri već napredovali u radu na konfiguraciji bolida za narednu sezonu.

Braun je rekao da će Meklaren ovog leta morati da odluči da li će ostati sa Hondom, a vozač Feranando Alonso pritiska ekipu da što pre donese odluku.

Povezana vest:  FORMULA 1, Sestra Dejvida Kultarda pronađena mrtva

-Razgovarali smo sa Hondom o nizu različitih scenarija. Mislimo da Honda može da obavi posao kakav je obavljala u prošlosti. Moramo da se pobrinemo da razvoj bude brži. Počeli smo da radimo na bolidu za sledeću godinu i moramo što pre da odlučimo šta ćemo raditi sa Hondom – naveo je Braun.

-Ne možemo da nastavimo ovako, da nismo konkurentni, Meklaren se ne trka da bi bio takav. Prošle su tri godine i moramo da vidimo drastična poboljšanja. Mi, kao i Fernando, želimo da pobedjujemo, da budemo na podijumima, a kako sada stvari stoje, do ne možemo, pa su nam potrebne promene – dodao je on.

Povezana vest:  Debitant potcenio značaj rezervoara