Vozač Red Bula Maks Verstapen ostvario je najbrže vreme na današnjem prvom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Malezije, dok je na drugom treningu najbrži bio vozač Ferarija Sebastijan Fetel.

Verstapen je ostvario vreme od 1:48,962 minuta, a vozači su imali problema na stazi Sepang zbog jake kiše. Trening je počeo sa 30 minuta zakašnjenja dok redari nisu makar delimično osušili stazu.

Povezana vest:  Šumaher bez povreda nakon nesreće na VN Singapura

Drugi je bio Danijel Rikardo iz Red Bula sa 0,757 sekundi zaostatka za klupskim kolegom, a treći je bio Fernando Alonso iz Meklarena sa 1,635 sekundi zaostatka.

Dvojac Ferarija Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel zauzeli su četvrto i peto mesto, a šesti i sedmi bili su vozači Mercedesa Luis Hamilton i Valteri Botas.

Na drugom treningu najbrži je bio Fetel rezultatom 1:31,261 minuta, a njegov klupski kolega Raikonen bio je drugi sa 0,604 sekunde zaostatka.

Povezana vest:  FORMULA 1, Lopes novi direktor ekipe Lotusa

Rikardo i Verstapen bili su treći i četvrti, a iza njih Alonso, Hamilton i Botas.

Drugi trening bio je prekinut na 20 minuta pre kraja pošto je vozač Hasa Roman Grožan u punoj brzini udario u zaštitnu ogradu. On je nepovređen izašao iz bolida koji je odnet sa staze. Kvalifikacije za trku za Veliku nagradu Malezije na programu su u subotu od 11 časova po srednjeevropskom vremenu, a trka se vozi u nedelju od 9 časova.

Povezana vest:  FORMULA 1, Alonso najbrži na prvom treningu u Šangaju