Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je presrećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Malezije, druge u karijeri.

Verstapen je u Maleziji ostvario drugu pobedu u karijeri, pošto je u četvrtom krugu obišao vozača Luisa Hamiltona. On je do kraja sigurno vozio i ostvario ubedljivu pobedu.

„Na početku trke vozilo je bilo odlično, video sam da se Luis pomalo muči. Vozio sam najbolje što sam mogao, on je imao mnogo više da izgubi od mene i pokušao sam u krivini jedan da ga obiđem. Posle toga sam mogao da vozim svoju trku. Bolid je bio neverovatan, ako je trebalo da ubrzam, to sam mogao da uradim. Trka je bila teška, ovo je neverovatna pobeda“, rekao je Vestapen.

Povezana vest:  BIVŠI GP2 IDE STEPENICU VIŠE, Durango želi mesto u sezoni 2011.

Verstapen je juče proslavio 20. rođendan.

Hamilton je krenuo sa pol pozicije, ali je trku ipak završio na drugom mestu.

„Velike čestitke Maksu, srećan rođendan. Obavio je fantastičan posao. Trka je bila teška, ali oni su bili bolji. Volimo da vozimo na ovoj stazi, najtežoj u šampionatu i ovo je sjajna stvar. Dobro se osećam, ali mislim da moramo da uradimo neke stvari na bolidu. Trebalo je da pobedimo ali ovog vikenda nismo imali tempo, pa nas čeka još posla, ima još trka do kraja. U nekima možemo da pobedimo, ali moramo da nastavimo da se borimo“, naveo je Hamilton.

Povezana vest:  Svetski prvaci Formule 1 ujedinjeni u humanitarnoj akciji "Wings of Life"

On ima 34 boda više od Fetela u generalnom plasmanu, a do kraja šampionata u igri je 125 bodova.

„S obzirom da je Fetel krenuo sa poslednjeg mesta, ovo i nije dobar rezultat. Uoči trke smo znali da nemamo najbrže bolide. Ferari je bio osam desetinki brži, a Red Bul pet ili šest. Nisam mogao mnogo da uradim. Trebalo je da odlučim šta ću uraditi kada se Maks približavao. Morao sam da odlučim da se ne borim i da ne rizikujem da me ne udari, pošto sam znao da će dati sve što može, a ja sam imao mnogo da izgubim. Nisam mu otežao posao“, naveo je trostruki svetski prvak.

Povezana vest:  Alonsu prvi trening na ulicama Monte Karla

Treće mesto zauzeo je vozač Red Bula Danijel Rikardo.

„Na početku se činilo da se Mercedesi muče. Pokušao sam da preteknem Botasa što pre, ali dobro se branio. Sebastijan Fetel je bio zaista brz i mislio sam da će mi to pomoći, ali imao je samo jedan dobar napad, pa smo se mi odlepili. Bio sam prilično usamljen na stazi, ali bilo je toplo i lepo je što sam se popeo na podijum. Čestitam Maksu, dobro je vozio tokom celog vikenda. Ovo je bila dobra trka za ekipu“, rekao je on.