Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je imao sreće u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana u kojoj je pobedio, ali da je trijumf zaslužio njegov klupski kolega Valteri Botas.

Hamilton je pobedio u Bakuu, nakon što je Botasu u samoj završnici pukla guma.

„Ovo je bila trka puna emocija. Valteri je obavio sjajan posao danas i zaista je zaslužio pobedu. Takođe, dobar je bio i Sebastijan (Fetel) i danas sam zaista, zaista imao sreće. Čudan je osećaj. Nisam odustajao, borio sam se, ali nisam bio kakav je trebalo da budem“, rekao je Hamilton.

Povezana vest:  FORMULA 1, Perez: Moj je cilj naslov prvaka već sledeće godine

On je danas ostvario prvu pobedu u sezoni, za sebe i ekipu i preuzeo je prvo mesto u generalnom plasmanu sa četiri boda više od Fetela, koji je u završnici trke pogrešio u pokušaju da obiđe Botasa, pa je trku završio na četvrtom mestu.

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Kimi Raikonen.

„Nisam dobro startovao, a posle je teško trkati se, pokušavao sam da se vratim. U pojedinim trenucima osećaj je bio dobar, ali ostalo vreme sam se mučio sa gumama pokušavajući da ih ugrejem. Igrao sam dugu igru i gledao šta se dešava. To se isplatilo, ali nije bilo lako“, naveo je on.

Povezana vest:  Dr Hartštajn: Posle šest meseci kome minimalne šanse

Vozač Fors Indije Serhio Peres presrećan je zbog osvajanja trećeg mesta.

„Danas sam vozio dva najbolja kruga u mojoj karijeri. Poslednja dva kruga sa hladnim gumama, sa Sebastijanom iza. Bilo je mnogo teško. Bio sam na super mekim gumama i morao sam da zadržim veoma jak ritam i da pokušam da se približim Raikonenu, kako se Sebastijan ne bi primakao. Nemam reči“, rekao je Peres.

Povezana vest:  Šumaher počeo pripreme na stazi u Heresu

Botas je rekao da je razočaran krajnjim ishodom.

„Teško je reći bilo šta. Svi su videli šta se dogodilo, baš nisam imao sreće. Možda ću popiti 10 piva i biti dobro… Prevazići ću ovo, to je sve deo trkanja, ali ovo je bolno. Ulične trke su teške kada je mnogo sudara i delića na stazi. Nisam primetio da sam prešao preko nečega, ništa nisam čuo ni video“, rekao je Botas.