Vozač Mercedesa Luis Hamilton je danas rekao da je njegova ekipa tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu SAD imala brojne probleme koji su počeli time što su na oba bolida morale da se zamene pumpe za vodu.

Mehaničari Mercedesa su pred jučerašnju trku zamenili pumpe za vodu na vozilima Luisa Hamiltona i Valterija Botasa jer su imali problema u kvalifikacijama.

Hamilton je u Ostinu startovao s pol-pozicije, ali ga je ubrzo obišao Kimi Raikonen iz Ferarija koji je i pobedio. Hamilton je bio treći, a ispred njega je bio Maks Verstapen iz Red Bula.

Povezana vest:  Vozači Red Bula ubedljiv na nezvaničnim treninzima u Mađarskoj

„Kada vidite da je vozilo u milion delića (rastavljeno na početku dana), to nije idealno za trku. Da nismo imali takvo jutro, verovatno bi ishod trke bio pomalo drugačiji“, rekao je Hamilton, preneo je Austosport.

Hamilton je rekao da Ferari ne samo što je nadmudrio Mercedes, već je bio mnogo bolji.

„Medjutim, bilo je više od toga. Tokom trke bilo je nekih ostataka, oštećenja na podu, sve te stvari kad se saberu… Nekoliko desetinki na oštećenje podloge, ali moramo da pretpostavimo da su i drugi imali takve probleme. Takodje, imali smo još jedan problem koji smo tek otkrili“, rekao je Hamilton, ali nije želeo da objasni o čemu se radi.

Povezana vest:  Hamilton: Idem na pobedu u Abu Dabiju

On je dodao da se mučio da nadje tempo i da je agresivno koristio gume.

„Bili smo primorani na dva odlaska u boks zbog odredjenih stvari koje nisu bile idealne u bolidu. Kada smo ulazili u trku nismo znali da će se to dogoditi. Da nismo imali probleme koje smo imali, potrošnja guma ne bi bila ni blizu tako veliki problem“, naveo je četvorostruki svetski prvak.

Povezana vest:  Hamilton: Muški ću podneti gubitak titule

Hamilton je u trku ušao sa 67 bodova prednosti pred Sebastijanom Fetelom iz Ferarija i za osvajanje pete šampionske titule bilo mu je potrebno da osvoji osam bodova više od Nemca. Hamilton sada ima 70 bodova više od Fetela.

Naredna trka je 28. oktobra u Meksiku.