fernando_alonso_portret

 

Alonso nezadovoljan brzinom Ferarijevog bolida

 

Dvostruki prvak sveta u Fomuli 1 i vozač Ferarija Fernando Alonso izjavio je danas da njegov tim ne poseduje dovoljno brz bolid, kao i da ga je kvar zadnjeg krila dodatno usporio na trci za „Veliku nagradu Malezije“.

-U Formuli 1 nema tajni. Aerodinamičnost je najbitnija za perfomanse bolida – rekao je pilot Ferarija i dodao da ne očekuje brz pronalazak „leka“.

Povezana vest:  Fetel na pol poziciji za Veliku nagradu Kanade

Alonso je dodao da na trci za „Veliku nagradu Kine“ očekuje još jedan težak vikend, ali da staza omogućava veću konkurentnost onih koji u ovom trenutku zaostaju za vodećim timovima.

Tokom trke vozač Ferarija je imao teškoće sa hidrauličnim priključkom i zadnjim krilom, ali je prema poslednjim vestima iz Skuderije taj problem rešen, preneo je Rojters.

Povezana vest:  Fetel najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Monaka

Šef Ferarijevog tima Stefano Domenikali je nakon trke u Kuala Lumpuru odmah otputovao u sedište Ferarija u Maranelu da ispravi nedostateke bolida, kako bi se što pre uključio u trku sa Red Bulom i Meklarenom.

Najbrži na stazi „Sepang“ bio je Sebastijan Fetel, a Alonso je trku završio na šestom mestu, pošto je kažnjen zbog bliskog kontakta sa Luisom Hamiltonom.

Povezana vest:  Rozberg srećan zbog prve pobede u Japanu: Tu sam da pobeđujem