Fernando Alonso _VN_spanije_2012_1

Alonso: Naredne tri trke prekretnice u šampionatu

 

Lider u generalnom plasmanu Formule jedan Fernando Alonso iz Ferarija i aktuelni prvak Sebastijan Vetle iz Red Bula rekli su danas da ovonedeljna trka za Veliku nagradu Singapura može da bude prekretnica u šampionatu i da može da okonča dominaciju Meklarena.

-Tačno je da je Meklaren u dobrom tempu i da su favoriti u nedeljnoj trci posle tri pobede, ali na nama je da unapredimo brzinu i tempo I da vidimo šta možemo da uradimo – rekao je Alonso.

Povezana vest:  Bruno Sena do kraja sezone umesto Hajdfelda

Iz Ferarija su izdvojili trke u Singapuru i naredne dve, u Japanu I Južnoj Koreji kao odlučujuće u sezoni.

-U ove tri trke naš cilj je da pobedimo i uvečamo prednost na 75 bodova u generalnom plasmanu, tako da moramo da pružimo maksimum – rekli su iz Ferarija.

Alonso ima 37 bodova više od prvog pratioca Luisa Hamiltona iz Meklarena, uprkos tome što nije pobedio od Velike nagrade Nemačke i uživa relativan luksuz na čelu tabele.

Povezana vest:  Hamilton: Biće tesna borba ove sezone

-Nisam pod pritiskom uopšte. Imamo pet ili šest kandidata za titulu i sedam trka do kraja – rekao je Alonso.

-Ja sam verovatno jedini koji može da priušti grešku ili odustajanje, drugi ne mogu – dodao je on.

Vozač Red Bula Mark Veber, koji je osvojio 16 bodova u poslednje četiri trke, rekao je da će se tim vratiti u pobednički ritam.

Povezana vest:  Formula jedan se vraća u Ameriku 2012.

-Uprkos svemu Red Bul je i dalje vodeći u generalnom plasmanu I verujem da ćemo se vratiti u pobednički ritam do kraja sezone – rekao je Veber.

Velika nagrada Singapura vozi se u nedelju od 14.00.