Joel Campbell kostarika slavljeSP BRAZIL 2014
Grupa D: Iznenađujuća pobeda Kostarike nad Urugvajem

Fudbaleri Kostarike priredili su veliko iznenađenje, pošto su danas savladali Urugvaj sa 3:1, u utakmici prvog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Urugvaj je poveo u Fortalezi pogotkom Edinsona Kavanija iz penala u 24. minutu, a preokret i pobedu Kostariki doneli su Džoel Kembel u 54, Oskar Duarte u 57. i Marko Urenja u 84. minutu.

Povezana vest:  Roben drži Bajern u trci za titulu

U drugoj utakmici grupe, u ponoć će se u Manausu sastati Engleska I Italija.

Urugvaj je poveo pošto je Džunior Dijas oborio u kaznenom prostoru kapitena Dijega Lugana, a Kavani je iz penala doneo prednost svojoj ekipi.

Izjednačenje Kostariki Kembel je doneo pošto je lopta posle centaršuta Kristijana Gamboe preletela sve u kaznenom prostoru I došla do napadača Olimpijakosa, koji je odličnim udarcem sa 10 metara savladao Fernanda Musleru.

Povezana vest:  Muške i ženske fudbalske reprezentacije Engleske podjednako plaćene

Kostarika je nastavila sa agresivnom igrom posle gola i samo tri minuta kasnije došla do vođstva. Kristijan Bolanjos je centrirao iz slobodnog udarca, a Duarte je u padu šutirao glavom u Muslerin dalji ugao i doneo prednost svom timu.

Pitanje pobednika rešeno je u 84. minutu, kada je Kostarika iskoristila neopreznost odbrane Urugvaja.

Urenja je samo pet minuta pošto je ušao u igru umesto Brajana Ruiza, posle odličnog dodavanja Kembela „pobegao“ štoperima Urugvaja I Muslera je po treći put bio savladan.

Povezana vest:  Trener Salcburga: Sudije priznale grešku, opraštam im

Urugvaj je utakmicu završio sa igračem manje, pošto je u nadoknadi vremena isključen Maksi Pereira zbog drugog žutog kartona.

Kostarika će u sledećem susretu u petak igrati protiv Italije, dok će se Urugvaj sastati sa Engleskom.

.

PHOTO: Alex Livesey – FIFA / FIFA