wesley sneijderSP BRAZIL 2014
Snajder: Vreme je da osvojimo trofej

Fudbalski reprezentativac Holandije Vesli Snajder rekao je danas da „lale“ mogu da osvoje titulu svetskog prvaka na šampionatu u Brazilu.
-Na svakom prvenstvu cilj je trofej. Pre četiri godine smo imali težak posao u takmičenju u grupi, ali smo baš dobro funkcionisali. Nažalost, kasnije smo izgubili u finalu. To mi je bio jedan od najtežih trenutaka u karijeri. Ipak, najlepše u fudbalu je to što možeš da dobiješ novu šansu. Zašto ove godine Holandija ne bi mogla da bude prvak? Imamo sjajan tim i atmosferu koja ga okružuje – rekao je Snajder za sajt FIFA.
Holanđani su takmičenje u B grupi završili sa maksimalnih devet bodova, uz pobedu nad Španijom od 5:1 koja je napravila prvi fudbalski „zemljotres“.
To je bio revanš Holanđana ekipi Španije za poraz u finalu Mundijala 2010. godine.
Protivnik Holanđana u osmini finala biće selekcija Meksika.
-Kada pobeđujete, atmosfera u ekipi je odlična. Pre početka Mundijala mnogi su mislili da ne možemo da prođemo ni grupu. Mi smo, međutim, verovali i sada imamo novi sistem igre. Španci nam praktično nisu stvorili šansu, kao ni Čile i Australija. Svako u timu zna svoju ulogu, a posebno smo opasni iz kontranapada – zaključio je Snajder.
Reprezentacija Holandije do sada je tri puta gubila u finalima Mundijala – 1974. od Nemačke, četiri godine kasnije od Argentine i u već pomenutom finalu 2010. od Španije.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Širi spisak Čileanaca za SP u Južnoj Africi

PHOTO: Ian MacNicol/Getty Images