fernando santos grcka

SP BRAZIL 2014

Santoš: Tužan dan za sve u Grčkoj

Selektor Grčke Fernando Santoš rekao je danas da su njegovi fudbaleri dali sve od sebe i da su verovali da mogu da se plasiraju u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ali da su bili previse iscrpljeni.
-Ovo je dan za tugovanje svih nas. Verovali smo da možemo da prođemo u četvrtfinale i igrači su dali sve od sebe. U produžecima nismo bili organizovani zbog iscrpljenosti, pokušali smo da ‘guramo’ koliko smo mogli, ali nismo uspeli da damo gol i ispali smo posle penala – rekao je Santoš posle utakmice u Resifeu.
Grčka je eliminisana od Kostarike posle penala, a evropska ekipa nije uspela da dođe do pobede iako je od 66. minuta imala igrača više.Selektor nije želeo da razgovara o tome da li će posle Mundijala ostati na klupi Grčke.
-Sećam se svega šta se dešavalo u prethodne četiri godine, mnogo važnih stvari, mnogo uspeha i ponosan sam što sam deo ove reprezentacije. Ne želim sada da razgovaram o budućnosti, ipak – kazao je on.
Santoš je stao u odbranu odbrambene taktike njegove selekcije, koja je često osporavana u fudbalskoj javnosti.
-Naša taktika je bila ista na svim utakmicama, da ostanemo čvrsti u odbrani i budemo opasni u napadu. Zabluda je percepcija da svaki tim treba da igra kao Brazil ili Barselona jer oni imaju karakteristike da igraju na taj način. Ali, mi smo Grčka – istakao je Santoš.
Reprezentativac Grčke Lazaros Hristodolopulos rekao je da je Kostarika napravila čudo.
-U ovoj fazi takmičenja svaki protivnik se smatra boljim od nas. Naravno, ja bih izabrao Kostariku pre nekih drugih timova, ali ono što je Kostarika uradila je stvarno čudo – rekao je Hristodolopulos.
Grčka je samim plasmanom u osminu finala napravila veliki uspeh, pošto nikada ranije nije igrala u toj fazi na svetskim prvenstvima.

Povezana vest:  Japan po drugi put otkazao učešće na Kopa Amerika