rad press-pred-novi-pazar

Tošić: Dvostruki aršini policije i FSS prema Radu

Direktor fudbalskog kluba Rad Uroš Tošić rekao je danas da nadležni iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i policije primenjuju dvostruke aršine prema „građevinarima“, a kao poslednji primer naveo je zabranu putovanja navijača na gostovanje u Novom Pazaru.
-Rad je po svim propisima i na vreme najavio gostovanje u Novom Pazaru i dolazak svojih navijača. Garantovali smo i za njihovo ponašanje. Voleo bih da znam koji to klub organizuje i garantuje za svoje navijače kao što smo to uradili mi. Ipak, i pored svega toga UO Novog Pazara doneo je odluku da se ne dozvoli dolazak navijača jer ne može da im se garantuje bezbednost, sa čime se složila i lokalna policija. Sa pravom se pitamo kako to onda mogu da garantuju bezbednost igracima, strucnom štabu i upravi kluba – naveo je Tošić na konferenciji za novinare.
Utakmicama prvog kola sutra počinje takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, a dueli Rada i Novog Pazara uvek su bili na ivici regularnosti i često su ih pratili incidenti.
-Da li je Novi Pazar deo Srbije ili zabranjeni grad- Postavljamo pitanje kako to da Zvezda i Partizan mogu da dovedu svoje navijače- Mi smo promorani da utakmice visokog rizika igramo na Vračaru, tako da MUP i FSS nemaju iste aršine kada je u pitanju naš i drugi klubovi – kazao je on.
Tošić je priznao i da je klub za Banjice bio blizu da odustane od odlaska na utakmicu premijernog kola.
-Zbog sportskog motiva, kao i trenera i igrača, ipak smo pristali. Zbog dugovanja drugih klubova suspendovani smo da registrujemo nove igrače i tamo odlazimo sa pola tima i omladincima, a svi znamo šta ih ocekuje i kakvo je gostovanje u Novom Pazaru. S pravom se pitamo kada će se odnos prema fudbalskom klubu Rad promeniti – zaključio je Tošić.
Sutrašnji meč u Novom Pazaru igra se od 17.30 sati.

Povezana vest:  Hajnkes u utorak saopštava da li nastavlja karijeru