inter sasuloInter deklasirao Sasuolo, pobeda Lacija

Fudbaleri Intera pobedili su danas u Milanu Sasuolo sa 7:0, dok je Lacio sa 3:0 trijumfovao protiv Ćezene, a Atalanta je u gostima sa 2:1 savladala Kaljari u utakmicama drugog kola italijanske Serije A.
Kjevo je priredio malo iznenadjenje, possto je sa 1:0 u gostima pobedio Napoli, dok su Fiorentina i Djenova odigrali neresseno bez golova.
Inter je na svom terenu zabelezzio prvi prvenstveni trijumf u novoj sezoni. Oni su na svom stadionu deklasirali Sasuolo, a strelci za „neroazure“ bili su Mauro Ikardi u 4, 30. i 53. minutu, Mateo Kovaccich u 21, Pablo Osvaldo u 43. i 72. i Fredi Guarin u 74.
Sasuolo je mecc zavrssio sa desetoricom igracca na terenu, possto je Domeniko Berardi u 60. minutu dobio direktan crveni karton.
Srpski internacionalac Zdravko Kuzmanovich presedo je ceo mecc na klupi Intera, a Nemanja Vidich nije imao pravo nastupa, zbog dobijenog crvenog kartona na prethodnom meccu protiv Torina.
I fudbaleri Lacija su u novoj sezoni Serije A dossli do prvog trijumfa, oni su u Rimu pobedili novog prvoligassa – Ćezenu.
Strelci za Lacio bili su Antonio Kandreva u 19. minutu, Marko Parolo u 56. i Stefano Mauri u 90.
Reprezentativac Srbije Dussan Basta odigrao je ceo mecc za Lacio, dok je Filip Djordjevich na terenu bio do 60. minuta, kada je umesto njega na teren ussao Miroslav Klose.
Atlanta je protiv Kaljarija slavila golovima Marsela Estigaribija u ccetvrtom minutu i Riccmonda Boakjea u 67.
Jedini gol za Kaljari postigao je Andrea Kosu u 85. minutu.
Napoli je na svom terenu, uprkos dominantnoj igri i velikom broju prilika, porazzen od Kjeva, a jedini gol na meccu postigao je Maksi Lopes u 49. minutu.
Ranije danas Sampdorija je sa 2:0 pobedila Torino, a kasnije vecceras sastaju se Parma i Milan.

Povezana vest:  Italija: Klubovi imaju pravo na dvojicu igrača van EU

PHOTO: Claudio Villa – Inter/Getty Images Spor