zoran milinkovic par mladost (2)Milinković: Mirno čekamo večiti derbi

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je da njegova ekipa posle današnje dobre igre i pobede protiv Mladosti iz Lučana mirno čeka „večiti“ derbi sa Crvenom zvezdom u sledećem kolu.
-Dominirali smo utakmicom, igrali dobro, postigli smo golove iz lepih akcija i imamo mnogo razloga za zadovoljstvo. Najvažnije je što smo uzeli tri nova boda i mirno čekamo sledeću utakmicu – rekao je Milinković posle utakmice za televiziju Arenasport.
Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu Mladost iz Lučana sa 3:0, u poslednjoj utakmici 23. kola Super lige Srbije I vratili pet bodova prednosti nad Crvenom zvezdom uoči „večitog“ derbija koji se igra sledećeg vikenda.
Milinković je rekao da je malo rizikovao tako što je za derbi sačuvao nekolicinu igrača, koji su bili u opasnosti da zbog žutih kartona propuste duel za Zvezdom.
-Malo smo rizikovali, nisu igrali Stefan Babović, Nikola Drinčić, Vladimir Volkov, koji su opterećeni kartonima. Najvažnije je da smo odigrali dobro, čestitam igračima na učinku, imamo pet bodova više, mirno čekamo sledeću utakmicu. Ima još sedam kola do kraja, videćemo šta će se dešavati – rekao je Milinković.
Na pitanje da li je Partizan u prvom poluvremenu odigrao najbolje poluvreme u sezoni, Milinković je novinarima rekao da „je bilo dobro i da je to model kojim će težiti“.
Trener Mladosti Nenad Milovanović rekao je da je veoma nezadovoljan odnosom i zalaganjem pojedinih igrača i da nikada nije vodio ekipu
koja je u jednoj utakmici igrala sa toliko straha.
-U prvo poluvreme ušli smo bojažljivo, u velikom strahu od greške. Nismo ništa pokušali da uradimo u napadu. Ne vidim razlog za strah I tremu. Nikada nisam vodio ekipu koja je igrala sa toliko straha – rekao je Milovanović.
-U drugom poluvremenu je bilo bolje, pokušali smo izmenama, ali ništa ozbiljnije nismo uradili, bili smo blizu zadnjeg pasa. Partizanu čestitam, bio je bolji za tri gola, a možda i više, vidi se da ulazi u top formu pred derbi. Nama trebaju još tri-četiri boda za opstanak, nadam se da ćemo ih osvojiti – dodao je Milovanović.

Povezana vest:  Pavkov doneo pobedu Radničkom nad Partizanom u Nišu

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES