ekipa peharPrvaci sveta kreću ka Beogradu iz Stare Pazove u 18.30

Otvoreni autobus sa mladim reprezentaticima prvacima sveta u fudbalu poći će u 18.30 časova iz Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi i autoputem će stići do Beograda i gradskim ulicama do balkona Skupštine grada, gde će se proslaviti titula.
U 18.30 autobus će poći iz Stare Pazove, zatim ide autoputem sve do isključenja kod Kombank Arene i u ulicu Antifašističke borbe…
Reprezentativce će grdajani moći da pozdrave u Bulevaru Zorana Đinđića, pa ulicam Milentija Popovića do Ušća i onda preko Brankovog mosta stižu pred Skupštinu grada Beograda.
Kako je Tanjugu rečeno u Skupštini grada trasa kretanja otvorenog autobusa sa mladim reprezentativcima usaglašena je sa Fudbalskim savezom Srbije.
Muzički program počinje u 19 časova.
Nastupiće THC, Dženan Lončarević i Leksinton bend, a pre toga publiku će zabavljati di-džej.
Pojavljivanje mladih reprezentativaca na balkonu Skupštine grada se očekuje oko 20 casova.
Omladinska reprezentacije Srbije, koja je na Novom Zelandu osvojila titulu prvaka sveta, doputovala je nesto pre osam sati na aerodrom Nikola Tesla.
Zlatnu ekspediciju dočekao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Tomislav Karadžić, potpredsednik Ivan Ćurkovic, nekoliko desetina navijača, članovi porodica i veliki broj novinarskih ekipa.
Povicima „šampioni, šampioni“ pozdravljeni su prvaci sveta, a oni su im odgovorili stihovima dobro poznate pesme “ Igraj i pobedi“ i „Dajte Brazil da se igramo“.
Avion koji je prevozio omladinsku reprezentaciju dočekan je svečanim pozdravom i vodenim lukom, koji se u vazduhoplovstvu koristi u izuzetnim prilikama, kada se ukazuje najviša počast.
Umorni posle napornog puta fudbaleri su se odmah po dolasku uputili u Sportski centar FŠ u Staroj Pazovi, gde će ih nešto kasnije pozdraviti predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
U Staroj Pazovi biće upriličena i konferencija za novinare, dok je svečani doček zakazan za 20 sati ispred Skupštine grada Beograda.
Omladinci Srbije ostvarili su istorijski uspeh osvojivši titulu šampiona sveta za fudbalere do 20 godina.
Ekipa Veljka Paunovića odigrala je sjajno čitav turnir, a u finalnoj utakmici u Oklendu, pobedila je posle produžetaka odgovarajuću selekciju Brazila sa 2:1 golom Nemanje Maksimovića u 118. minutu.

Povezana vest:  Fudbaleri u italijanskoj Seriji A najavili štrajk