tomislav karadzic u20 kznKaradžić: Omladinci vratili veru u srpski fudbal

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da je omladinska reprezentacija osvajanjem titule svetskog prvaka vratila veru u srpski fudbal i dodao da se nada da će oni formulu uspeha primeniti i u A timu.
-Zlatni prvaci sveta su došli kući, u prisustvu uvaženog predsednika Srbije Tomislava Nikolića i kompletnog rukovodstva FSS želim da se zahvalim na rezultatu o kome smo svi sanjali i u kojeg je malo ko verovao. Rezultat je planetarni, najveći, postali ste parametar svim narednim generacijama – rekao je Karadžić na svečanom dočeku omladinske reprezentacije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.
On je istakao da se nada da će ekipa Veljka Paunovića sa uspesima nastaviti i u seniorskoj konkurenciji.
-Ne zaboravite formulu po kojoj ste pobeđivali najbolje -poručio je Karadžić zlatnim fudbalerima.
-Posle kriznog perioda vratili su veru u naš fudbal i postali su ponos Srbije. Ovo je prvi deo njihove karijere i života, a nadam se da će ovaj rezultat preneti i u seniorsku selekciju Srbije – istakao je predsednik FSS.
Prema njegovim rečima, selektor Paunović je primer srpskog trenera koji je ponikao u školi FSS.
-On ima veliku energiju i odlično je predvodio ekipu na Novom Zelandu – zaključio je Karadžić.
Omladinci Srbije ostvarili su istorijski uspeh osvojivši titulu šampiona sveta za fudbalere do 20 godina, pošto su u subotu u finalu posle produžetaka pobedili odgovarajuću selekciju Brazila sa 2:1.

Povezana vest:  Bajern siguran u Hamburgu, Augsburg iznenadio Volfsburg

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES