milinkovic par steaua 8

Milinković: Derbi je važan, ali ne odlučuje o tituli

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da derbi protiv Crvene zvezde u Superligi neće odlučiti mnogo u šampionskoj trci i kao razlog za to naveo novi sistem takmičenja.
-Crvena zvezda je napravila dosta stvari u prelaznom roku i pokazala da ima šampionske ambicije. Oformili su vrlo kvalitetan tim, imaju ostvarenog trenera kojeg veoma cenim. Očekujem sadržajan derbi, dobru igru, rezultastsku neizvesnost i da će Srbija pričati o njemu danima. Jesmo rivali, uvek ćemo biti, ali nadam se da će sve proći u fer i sportskom duhu – rekao je Milinković na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.
Milinković je dodao da se tim crveno-belih znatno promenio u odnosu na prošli večiti derbi.
-Važan je derbi, ali videćemo šta donosi novi format takmičenja. Ipak, najbitnije je ono što će biti na kraju prvenstva. Imamo utakmicu manje od Zvezde i kada budemo u egalu sa njima govorićemo o bodovnoj prednosti.
Milinković je dodao da bi nijanse mogle da odluče najveći meč u Srbiji.
-Utakmice u Evropi bi mogle da nam pomognu, iako to ne mora ništa da znači. Verujem u svoj tim, iako Zvezda ima veoma dobar sastav sa Srnićem, Kataijem, Donaldom, ali i mladim talentovanim igračima kao što je Grujić – poručio je Milinković i dodao da ne želi da otkrije da li će Valeri Božinov biti u startnih 11.
Prema njegovim rečima ne brine ga činjenica to što su ove sezone rivali Crvene zvezde često igrali sa igračem manje zbog crvenog kartona.
-Izneo sam tačne i nepobitne činjenice kada sam to izjavio. Sudiji Mažiću je 11. večiti derbi, internacionalac je, najbolji srpski arbitar i zna svoj posao. Celokupna javnost je mirna kada Mažić sudi. Nismo razmišljali o čestim crvenim kartonima Zvezdinih protivnika, niti pričali o tome.
U ekipu se posle povreda vraćaju Fabrisio Dornelas i Valeri Bozinov, koji će biti spremni za sutrašnji duel.
-Ono što bih naglasio je da su svi dobro i da računam na sve igrače. Verujem da smo pauzu dobro iskoristili da se osvežimo – zaključio je trener šampiona Srbije.
Defanzivac crno-belih Gregor Balažic ističe da njegov tim ide na sva tri boda.
-Poznato je kakve su utakmice sa Crvenom zvezdom. Spremamo se kao za bilo koji meč i želimo da pobedimo svakog rivala na suprotnoj strani. Napadaćemo tri boda i verujem da nećemo primiti gol – jasan je slovenački fudbaler.
Večiti derbi, 149. po redu, igra se sutra od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Bajern prekinuo pobednički niz