bozovic cz - kazahstan

Božović: Večiti derbi je utakmica zbog koje se živi

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je „večiti“ derbi utakmica za koju se živi i istakao da bi bio nezadovoljan remijem sa Partizanom u sutrašnjoj utakmici.
-Večiti derbi je utakmica zbog koje se živi, koja daje nove heroje, nažalost i nove tragične junake. Posmatra je cela Srbija i veliki deo Evrope. Igramo protiv velikog protivnika, da nema Partizana, ni Zvezda ne bi bila kakva je – rekao je Božović novinarima na stadionu „Rajko Mitić“ u Boegradu.
Zvezda će sutra u 18.00 dočekati Partizan u devetom kolu Super lige Srbije. Crveno-beli su prvi na tabeli sa 20 bodova, pet više, ali i utakmicom više od „večitog“ rivala, koji je treći.
-Igramo na svom terenu i ne bih bio zadovoljan bodom, bez obzira na to što igramo protiv kvalitetne ekipe. Utakmica neće ništa da reši što se tiče prvenstva, ali biće kao i do sada što se tiče prestiža. Veliko je interesovanje i nadam se da će sve proteći u fer i korektnom ponašanju. Nema razloga da se utakmica pretvara u neke skandale – kazao je Božović.
-Ovo je najveća utakmica u Srbiji, jedan od najvećih derbija u Evropi. I dok sam radio u drugim klubovima, govorio sam da mi je životna želja da osetim adrenalin još jedan put na derbiju – dodao je trener crveno-belih.
Božović je istakao da nema favorita u derbiju i da utakmicu može da odluči inspiracija, odnosno „ko kako ustane sutra ujutro“.
On će moći da računa na sve igrače, osim napadača Petra Orlandića.
-Staviću u tim one za koje mislim da su u ovom trenutku najbolji. Ima raznih varijanti, ali se u 90 odsto slučajeva se odlučujem za igrače koji su najaspremniji. I kada sam vodio manje klubove nisam se podređivao protivniku – rekao je Božović i dodao da zna koja će ekipa početi susret.
-Igrači su već u utorak saznali ko će da igra – dodao je.
Božović je kazao da mu se u Partizanu najviše sviđa Andrija Živković, za koga je rekao da je jedan od najboljih fudbalera u Srbiji. Upitan da li bi voleo da ne igraju Valerij Božinov i Fabrisio Dornelas, koji se oporavljaju od povrede, Božović se našalio: „Kada bih znao da će da pogreše sutra, više bih voleo da igraju“.
-Prvenstveno moramo da gledamo sebe – naveo je on.
Božović je kazao da ne želi da komentariše izjave Partizanovih čelnika vezano za suđenje u prvenstvu, rekavši da se u svakoj utakmici mogu naći greške i da bi svi bili nezadovoljni ako bi se sve analiziralo. 

Povezana vest:  Pele, ipak, najbolji na svetu