sep blater 2

Romario: Platini je Blaterova škola

Legenda brazilskog fudbala Romario, koji se već nekoliko godina bavi politikom, smatra da se predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini ne razlikuje mnogo od prvog čoveka Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera.
-Platini je prošao Blaterovu školu – rekao je aktuelni brazilski senator Romario.
On je ocenio da je FIFA korumpirana organizacija i da je u njenom „srcu kartel“.
-Neki od njih su uhapšeni, a neki će to tek biti. Nadam se svakog dana da će među njima biti i Blater“ -rekao je Romario za italijansku Gazetu delo sport.
Romario (49), najbolji igrač Mundijala u SAD 1994. godine kada je Brazil osvojio titulu, istakao je da je Blater po njegovom mišljenju na čelu „škole nepoštenih ljudi koji ne moraju sami po sebi da budu korumpirani“.
-Ne mogu da kažem da je Platini korumpiran, ai je jasno da ovakav način vođenja UEFA nije najbolji. Platini je deo tog sveta i nema ničeg pozitivnog u načinu na koji se upravlja fudbalom – rekao je Romario.
Platini važi za favorita u trci za predsednika FIFA, umesto Blatera, koji je najavio ostavku u junu samo dva dana pošto je izabran po peti put na to mesto zbog korupcionaškog skandala u vrhu FIFA, kada je uhapšeno sedam visokih zvaničnika te organizacije.
Pored Platinija, kandidati za predsednika FIFA su jos: južnokorejski magnat i bivši potpredsedik FIFA Čung Mong Jun, jordanski princ Ali bin Al Husein, predsednik Fudbalske federacije Liberije Musa Biliti i bivši fudbaleri David Nakid iz Trinidada i Tobaga i Nigerijac Segun Odegbami.

Povezana vest:  Vojvodina u derbiju slavila protiv Partizana